Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Uz dobru spizu nagrade najčitateljima i najblogerima

01.10.2013. 22:00
Uz dobru spizu nagrade najčitateljima i najblogerima


Uz dodjelu nagrada najčitateljima i najblogerima Gradske knjižnice Zadar za 2013. godinu Veljko Barbieri će u atriju Gradske knjižnice pripremati jelo Zadranima


Dan Gradske knjižnice Zadar ove godine obilježit će prava gozba. Ovog petka, točno u podne, u atriju Gradske knjižnice priređuje se svečanost kojom se obilježava Dan knjižnice, ujedno sjećanje na dan kad je granatirana Kneževa palača.
– Nek se zna. Smisao je da se podsjetimo nečeg što se ne bi smjelo ponavljati. Htjeli bismo da knjižnica bude učiteljica ljudima, kaže Ivan Pehar, ravnatelj Gradske knjižnice Zadar o danu koji podsjeća na stradanje koje i sama knjižnica itekako osjetila. Upravo stoga se svake godine priređuje poseban program na ovaj dan. Svih godina do sada dodjela nagrada i glavni program održavani su u večernjim satima. Satnica je ove godine promijenjena jer je na programu gozba, a u goste dolazi Veljko Barbieri. Dakle, uz dodjelu nagrada najčitateljima i najblogerima Gradske knjižnice Zadar za 2013. godinu priređuje se i predstavljanje zbirke pripovijetki “Vrijeme je za gozbu” autora Veljka Barbierija. Knjigu predstavlja Ante Mihić, ulomke čita glumica Beti Lučić, a jelo u atriju Knjižnice spravlja, naravno, Veljko Barbieri.
– Budući dan knjižnice ove godine spada u petak proslavu smo odlučili napraviti točno u podne jer smo uvjereni kako će se okupiti više ljudi nego navečer. Na kraju krajeva i to je vrijeme ručka. To je dan kojim želimo javnosti pokazati da je svečani dan, kazao je ravnatelj GKZD najavljujući kako će dan poslije, u subotu 5. listopada Gradsku knjižnicu posjetiti 55 bibliotekara iz Slovenije koji žele obići knjižnicu godine. Pehar je ujedno najavio deveto savjetovanje knjižničara Hrvatske, koje će se sljedeći tjedan održati u Zadru.