Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kosor: Rezultati izbora mogli bi mnoge iznenaditi

01.11.2011. 23:00
Kosor: Rezultati izbora mogli bi mnoge iznenaditi


Predsjednica vlade Jadranka Kosor izjavila je jučer kako su rezultati istraživanja javnoga mijenja trenutačno nepovoljni za HDZ zbog odlučnosti stranke u borbi protiv kriminala i korupcije, ali i da bi rezultati izbora mogli iznenaditi mnoge koji “danas likuju”.
Komentirajući nepovoljne ankete, rekla je da se HDZ našao u “ovoj teškoj situaciji upravo zato što je otvorio vrata borbi protiv korupcije”, ali i da je u protekla dva desetljeća pokazao da je najjači kada je najteže. Premijerka je jučer nakon polaganja vijenaca na Mirogoju ponovila kako je HDZ stranka koja je imala hrabrosti i snage za borbu protiv korupcije i kriminala, koje, istaknula je, moraju ići i dalje “da se vidi što je bilo u svim drugim političkim opcijama i kod svakog pojedinca ako se ogriješio o zakone”.
U toj borbi protiv kriminala i korupcije, poručila je, stranka neće odustati, već će biti još hrabrija i odlučnija. Kosor je sigurna da će građani to prepoznati i na skorašnjim izborima, te da bi “oni koji danas likuju, mogli biti prilično zamišljeni 5. prosinca”.
Mnogi nastoje, dodala je, da izbori završe prije izbora te nastavila kako “nijedna informacija o tome da je bilo kriminala posvuda zapravo ne dospije do onih koji bi po tome trebali postupati”.
“Mi to nećemo dozvoliti, bit ćemo još hrabriji i uporniji, to vas uvjeravam”, poručila je premijerka članovima, biračima i simpatizerima HDZ-a.
Odgovarajući na pitanje novinara o njezinoj prekjučerašnjoj izjavi o opasnostima apsolutne prevlasti Kukuriku koalicije nakon izbora, rekla je kako se “svaka njezina izjava koja se izvadi iz konteksta može ponovno interpretirati”. Nažalost, dodala je, to mnogi i rade u korist prije svega SDP-a.
Premijerka je u Omišu, govoreći o nepovoljnim anketama, izjavila da je jedna od HDZ-ovih zadaća da se ne ostvari jedan od projekta Kukuriku koalicije – da ostvare takvu izbornu prednost kojom bi, bez kontrole drugih, mogli mijenjati Ustav, dovesti MMF, smanjiti mirovine, plaće i braniteljska prava.