Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pogreške odnijele priliku za pobjedu

01.11.2011. 23:00
Pogreške odnijele priliku za pobjedu


Iako imamo tri poraza iz četiri utakmice nismo još zapravo nigdje napravili kiks. Izgubili smo ili od kvalitetnijih momčadi ili kao sad u Rijeci na teškom gostovanju – kaže Blažević


Košarkaši Sonik-Puntamike nisu uspjeli premijeru pod novim imenom zasladiti pobjedom u Rijeci protiv Kvarnera. Morali su na kraju čestitati domaćim košarkašima koji su prikazali malo više od igrača u zelenim dresovima i zasluženo na kraju slavili. Imali su Riječani raspoložene individualce, pogotovo Šimovića koji se pod košem nazabijao poena i Češkovića na vanjskim pozicijama te su njih dvojica ubacili 43 poena od 72 ukupno Riječana. S druge strane, u redovima zelenih nije bilo izrazito raspoloženog pojedinca, osim Vraneša u drugom poluvremenu, a ponovno je šut bio ispod razine s kojom bi se moglo u gostima dolaziti do pobjeda. Također se i puno griješilo, što je istaknuo kao glavni uzrok poraza i Nikola Blažević. Treba još neko vrijeme da se igra posloži. Neiskustvo i mladost su problemi koji se ne rješavaju preko noći.
– Dobro smo odigrali prvu četvrtinu koja je završila neriješenim rezultatom (16:16) i onda smo u drugoj upali u crnu rupu iz koje se nismo izvadili sve do drugog poluvremena. Pokušali smo s presingom u posljednjoj četvrtini, htjeli smo barem smanjiti razliku i uspjeli smo donekle u tome. Šteta što nismo uspjeli napraviti više, jer Riječani nisu nešto posebno bolji od nas. Jednostavno su imali dvojicu vrlo raspoloženih igrača, dok su nas koštale naše pogreške koje su i normalne s obzirom na neiskustvo.
Problem su vam u tom prvom poluvremenu predstavljali Šarlijina tri prekršaja te zonska obrana Riječana u drugoj četvrtini. Zabili ste u tom razdoblju tek 8 poena.
– Nije krenulo za nas kako smo željeli. Šarlija je brzo zaradio dva prekršaja, a najveće probleme nam je pravio taj Šimović pod košem koji je uspio izgurati naše centre. U napadu nismo imali rješenja za njihovu zonu i tu drugu četvrtinu su nam napravili 11 razlike za odlazak poluvrijeme. Previše smo griješili te smo tek zaigrali u posljednjih pet minuta, no onda je već bilo kasno za stizanje zaostatka.
Ovaj poraz treba što prije zaboraviti, jer vas brzo očekuje novi prvenstveni ispit, Zabok u Jazinama.
– Iako imamo tri poraza iz četiri utakmice nismo još zapravo nigdje napravili kiks. Izgubili smo ili od kvalitetnijih momčadi ili kao sad u Rijeci na teškom gostovanju. Slijede nam dvije domaće utakmice protiv Zaboka i Križevaca i tu želimo napraviti pomak. Iako se radi o teškim protivnicima smatram da možemo doći do dvije pobjede koje bi nam uvelike podiglo samopouzdanje. Zabok je po kvaliteti u gornjem domu lige, no u Jazinama smo sigurno najopasniji tako da s optimizmom treba gledati na tu utakmicu – zaključio je Blažević.