Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Igor Šarić najbolji hrvatski aktivist u građanskim inicijativama

01.11.2013. 23:00
Igor Šarić najbolji hrvatski aktivist u građanskim inicijativama


Nakon što je LAG Laura početkom godine na radionici o LEADER pristupu, koju je u Trogiru organizirala Europska komisija, istaknut kao jedan od najboljih LAG-ova od 52 registrirana u Hrvatskoj, u Splitu na regionalnom obilježavanju 10-godišnjice osnutka Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva predsjednik Igor Šarić je dobio priznanje za jednog od najboljih aktivista u provedenim građanskim akcijama.
– Ugodno sam iznenađen, biti među najboljim aktivistima veliko je priznanje kako za LAG Laura tako i za mene osobno. Iza ovog uspjeha stoji veliki trud i rad cijelog tima, a ovo je samo potvrda da smo na pravom putu, ponosno će Šarić.
Regionalno događanje pod nazivom Aktivni u zajednici okupilo je 90 predstavnika organizacija koje su provodile građanske inicijative proteklih 9 godina, a koje je financijski podržala Nacionalna zaklada izravno ili putem partnerskih regionalnih zaklada.
– Bila je to prigoda da se u duhu sudioničke demokracije i u sklopu Europske godine građana raspravi o novim modelima razvoja lokalnih zajednica pri čemu bi građani trebali biti okosnica promjena, kazao je Ivan Čupić, voditelj LAG Laura.
Regionalno događanje je bilo zamišljeno i provedeno kao ciljana rasprava o prioritetima (problemima) u razvoju lokalnih zajednica s prijedlogom mogućih rješenja koja će na kraju biti objedinjena s prijedlozima i ostalih regionalnih događanja.
– Tako objedinjeni prijedlozi bit će u dokumentu pod nazivom Doprinos aktivnih građana dostavljeni na adrese svih relevantnih institucija u državi s popisom sudionika/sudionica regionalnih događanja, navode u Nacionalnoj zakladi.
LAG Laura je pripremio i provodio do sada mnoge projekte financirane od zaklade Kajo Dadić, partnerske organizacije Nacionalne zaklade, poput obnova dvaju dječjih igrališta u gradu Biogradu na Moru, te igrališta u općinama Tkon, Stankovci, Pašman, Bibinje, Galovac i Sukošan.
– Zbog velikog doprinosa na svim projektima u ulozi volontera je predsjednik LAG-a Laura Igor Šarić izabran kao jedan od najboljih aktivista u provedenim građanskim inicijativama, naglasio je Čupić.