Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Studentski klub čeka domaćina

01.11.2013. 23:00
Studentski klub čeka domaćina


Studentski zbor u dogovoru sa nadležnim prorektorom raspisuje natječaj za odabir domaćina kluba – studenta koji vodi brigu o radu Studentskog kluba


Nakon što je službeno otvoren u ožujku ove godine, u novim uvjetima, Studentski klub Božo Lerotić postao je mjesto okupljanja studenata u raznim prilikama. Nekoliko puta smo i sami nazočili raznim predavanjima ili prigodnim druženjima, a održano je i nekoliko znanstvenih skupova u ovom prostoru.
Podsjetimo, Studentski klub je neorganiziranim vodstvom poprilično oštećen, te je donesena odluka o potpuno drugačijem radu nego je to bilo ranije. Kako stoji u pravilniku o njegovu radu prostor Studentskog kluba isključivo je namijenjen studentima Sveučilišta u Zadru za provedbu njihovih aktivnosti u cilju osiguravanja i unaprjeđenja kvalitete studentskoga standarda pri Sveučilištu, a u svrhu razvoja pojedinaca i čitavoga društva, što pridonosi načelu universitasa Sveučilišta.
Studentskim klubom upravlja odbor koji se sastoji od pet članova, a njihova zadaća je organiziranje funkcioniranja kluba, veza između Sveučilišta, Studentskog zbora i Kluba. Studentski zbor u dogovoru sa nadležnim prorektorom raspisuje natječaj za odabir domaćina kluba – studenta koji vodi brigu o radu Studentskog kluba. Za vođenje Kluba studentu se određuje honorar koji se isplaćuje putem Student servisa. Jedan student može biti honoriran za rad najviše sedamnaest sati tjedno.
Objavljeni su neslužbeni rezultati, te je formirana rang lista prijavljenih na natječaj za domaćine Studentskog kluba. Nakon završetka natječaja, objavljuje se privremena lista na koju studenti prijavljeni na natječaj imaju pravo žalbe u trajanju od pet dana. Konačna će lista biti objavljena na službenoj stranici Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru te na oglasnoj ploči Studentskog zbora, postavljenoj ispred ulaza u Studentski klub. Studentski zbor bira osam domaćina, uz iznimku travnja u kojem će se zbog velikog opsega posla i zauzetosti pojedinih kanidata koji su odabrani, uzeti devet domaćina. Prema privremenim rezultatima natječaja rang lista je sljedeća: Goran Vuković, Smiljan Buhin, Dario Jerković, Monika Kajić, Jelena Ljubičić, Tamara-Bjanka Vranješević, Ines Kovačević, Jelena Medić, Sara Basioli, Anja Šumberac i Nives Tušak.
Mate Vučić, predsjednik Studentskog zbora kazao je kako će službeni rezultati biti objavljeni za nekoliko dana.
Studentski klub je otvoren od 9 do 21 sati svakim radnim danom, a subotom od 11 do 17, osim u posebnim slučajevima.