Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U novu godinu s pozitivnim omjerom

Autor:

01.12.2008. 23:00
U novu godinu s pozitivnim omjerom

Foto: Filip BRALA



Lakši raspored u drugom dijelu daje nam pravo na optimizam da ćemo se dočepati barem četvrtog mjesta koje vodi u Ligu za prvaka – kaže Čiklić


Poraz u Šibeniku neće ići u rubriku propuštenog jer su domaći košarkaši bili favoriti i prije utakmice, ali konačno su Puntamičani (osim gostovanja u Trogiru) pokazali zube na gostujućem terenu i odigrali pravu mušku utakmicu. Nadasve borbeno i do zadnje kapi znoja odigrali su svih 40 minuta u utakmici u kojoj su na kraju i imali šansu i napraviti nešto više, ali se na kraju ispriječio taj mladi šibenski razigravač Luka Petković koji je inspirativnim nastupom sačuvao netaknutost Baldekina. Utakmica u kojoj se promašilo čak 29 slobodnih bacanja na kraju su više spretnosti pokazali domaći košarkaši koji su tako zasjeli na drugu poziciju iza superiorne Cedevite.
U porazu Borik-Puntamike najefikasniji je bio Roko Čiklić (12 poena) koji je istaknuo istrošenost u obrani kao glavni razlog nespretnosti na kraju utakmice.
– Odigrali smo dobru utakmicu. Držali smo se odlično, obrana nam je bila na visokoj razini i tri puta smo se vraćali u utakmicu nakon što bi Šibenik otišao na plus 10. Posljednjih pet minuta ušli smo s prednošću od pola koša, ali nas je onda prevelika potrošnja u obrani koštala nepreciznosti u napadu i imali smo par izgubljenih lopti i nije se više moglo vratiti u utakmicu – proanalizirao je utakmicu Čiklić.
Veliki problem vam je predstavljao taj mladac Petković.
– Pokušali smo ga zaustaviti da razigra svoje suigrače što smo i uspjeli, no on je onda razigrao sebe i ubacio nam 26 koševa i to većinu kad se utakmica lomila. Bitno je napomenuti da su nam i slobodna bacanja bila loša i tu valja tražiti razloge negativnog rezultata na kraju.
Nije tragedija izgubiti od Šibenika na Baldekinu, Alkar u subotu je ipak imperativ.
– To nam je jako bitno. Želimo ostati neporaženi u Jazinama i dočekati novu godinu s pozitivnim omjerom. Lakši raspored u drugom dijelu daje nam pravo na optimizam da ćemo se dočepati barem četvrtog mjesta koje vodi u Ligu za prvaka. Prvo treba dobiti Sinjane u subotu – zaključio je Čiklić.