Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Rasterećene glave na baranjsku ravnicu

01.12.2011. 23:00
Rasterećene glave na baranjsku ravnicu


Polovica natjecanja u A-1 ligi, barem što se osnovnog dijela tiče, je vrlo blizu. Za Puntamičane je u tom razdoblju ostalo po dvaput odraditi gostujuće utakmice, protiv VROS Darde, nakon koje će biti u 10. kolu slobodni, a onda im dolazi gostovanje na Višnjiku kod Zadra. Ove sezone na gostovanjima Puntamičani nisu uspjeli skupiti nijedan dvobod, iako su svim tim utakmicama bili relativno blizu uspjeha. Gostovanje u Baranji spada, kao i svako do sada, u teške misije, ali i prilika da se rasterećenim glavama, bez imperativa pobjede napravi pravi rezultat. Dobar osjećaj nakon tri pobjede u posljednje četiri kola za gostovanje u Baranji ima kapetan Marino Jurjević. Na put se kreće već danas što će sigurno uštediti mnogo energije za veliku borbu pod koševima.
– Idemo već danas put Darde i to je dobro. Možemo se odmoriti u hotelu, upoznati dvoranu te odraditi dva treninga. Puno je lakše igrati kad dođemo dan prije utakmice.
Zasad ste na gostovanjima pokazivali bljeđa izdanja od onih na koja ste navikli svoje navijače u Jazinama.
– Sve pobjede smo ostvarili u Jazinama, a na tri gostovanja dosad pokazali smo se dobrima u tri četvrtine tih utakmica, a onda bi u posljednjoj dionici padali. Nemamo još to iskustvo ili bolje reći rutinu da dobru igru pretočimo u kvalitetan rezultat, a i loš šut nam je odnio prigode u tim utakmicama za učiniti nešto više. Međutim, svjesni smo da nas nitko nije nadigrao i da sa svima u ligi možemo ravnopravno igrati. Na tu kartu idemo i protiv Darde koja je posebno opasna na svom parketu.
Baranjci su pretposljednji na ljestvici sa samo dvije pobjede i pet poraza. Iako je taj omjer zapravo optička varka. Darda je samo dvaput u osam kola igrala pred svojim navijačima i dvaput pobijedila.
– Svjesni smo da nas očekuje motiviran domaćin koji ima kvalitetu. Ne stoje najbolje u ovom dijelu sezone na ljestvici, međutim, imaju u nastavku lige većinu utakmica na svom parketu, pa su sigurno uračunali i ovu protiv nas u one utakmice koje jednostavno moraju dobiti. Na njima je pritisak i imperativ rezultata, a naša je prednost što možemo odigrati potpuno rasterećeno.


Popraviti šut


U Dardi glavne konce vuče veteran Zvonimir Ridl.
– Ridl je alfa i omega i uspješno prkosi svojim godinama. Uz njega tu ima još dosta kvalitetnih igrača poput razigravača Juge, koji je stigao iz Kvarnera, pa šutera Budimira koji je došao iz Svjetlosti. Pod košem će nam velike probleme praviti snažni centar Perajica. Sve u svemu, očekuje nas težak ispit, a nadamo se da će nas konačno krenuti taj vanjski šut s kojim muku mučimo od početka sezone. Kada bi nam se barem malo otvorilo izvana, mislim da bismo bili blizu uspjeha. Moramo mi vanjski igrači dati malo ruku našim odličnim centrima Šarliji i Čakarunu kojima možemo najviše zahvaliti na dosad ostvarenom omjeru 4-4.