Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U Murvici noćas poginula dvojica mladića

01.12.2011. 23:00
U Murvici noćas poginula dvojica mladića


Martin Barjašić (25) i Darko Marinović (29), smrtno su stradali u teškoj prometnoj nesreći koja se u petak u noći dogodila u Murvici Donjoj. 
– Do nesreće je došlo kada je 25-godišnjak iz okolice Zadra sletio izvan kolnika i udario u stablo upravljajući automobilom fiat bravo zadarskih registarskih oznaka, a vozio je u smjeru Posedarja. Ulaskom u dugi lijevi zavoj, na nizbrdici, mladi je vozač izgubio kontrolu nad automobilom, a od posljedica silovitog udara u stablo na mjestu nesreće poginuo je njegov 29-godišnji suvozač, dok je vozač preminuo u kolima Hitne pomoći na putu u zadarsku bolnicu – rekao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije koja je rano jutros na mjestu tragične nesreće dvojice mladića, obavila očevid.
Prema prvim neslužbenim informacijama za dvojicu prijatelja koji su oko dva sata krenuli iz Poličnika u noćni provod, kobna je bila brzina, što je vidljivo i po automobilu koji je uništen do neprepoznatljivosti. Još uvijek nije poznato je li nesreći kumovao i alkohol.
Od početka ove godine u prometu je poginulo 20 osoba, dok je prošle godine u istom vremenskom razdoblju smrtno stradala jedna osoba manje. Tijekom 2010. godine ceste su na zadarskom području uzele 21 život, a u većini slučajeva tragedije je prouzročila brzina.