Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Biograđani “pokerom” golova do pobjede

01.12.2013. 23:00
Biograđani “pokerom” golova do pobjede


Raštane je u Biograd na More na Gradski stadion Kazimir i Silvio došlo osokoljeno s tri uzastopne pobjeda koje su ostvarili nakon posta u proteklih devet mjeseci. Dočekala ih kiša i potop u mreži Antonija Jurjevića. Unatoč “nestalima” Draganom Županom i Goranom Burčulom Daćom momčad Primorca ostvarila je treću pobjedu u nizu s impozantnim skorom 11:0.
Sve je zapravo riješeno u prvih 35. minuta igre do kad je Primorac postigao čak tri zgoditka. Raštane se potom razbudilo, do kraja utakmice imali su jedanaesterac i tri zaista mrtve prigode, ali ih je zaustavio vratar Toni Pavić koji je jednostavno imao svoj dan. Vjerojatno najbolji u dosadašnjoj vratarskoj karijeri.
Trener Jugo Dominis je bio zadovoljan, razumno, jer Primorac je opet djelovao kao momčad, posljednje tri utakmice igraju na trećeligaškoj razini. Od prvog sučeva zvižduka su preuzeli konce igre. Ušli su odlučniji, a momčad iz Raštana je izgledala kao sir elementaler, puna rupa kroz koje su biogradski napadači prolazili kao od šale. Primorac je igrao po svojim notama.
Trener Šime Mitrović bio je stalno na nogama, gromoglasno savjetova, raspoređivao igrače, uzalud. Kad su pronašli odgovarajući serum za “biogradski ugriz” presing na igračima kreatorima, bilo je već prekasno.
Biograđani napadaju prema zapadu, u 6. minuti Stefan Lazarevski izvodi slobodan udarac s lijeve strane, desetak metara od kornera. Najviši u skoku je Filip Volpi-Kobal, lopta udarena glavom završava u Juričevom donjem desnom kutu- 1:0.
Igrala se 14. minuta kada domaćini traže jedanaesterac, protestiraju, najglasniji je trener Jugo, međutim, nije prošla minuta i sudac Ivan Zdrilić pokazuje na bijelu točku. Ivana Mitrovića pogodila je lopta u ruku, slobodno sudačko uvjerenje. Iz jedanaesterca kapetan Šime Marković kapetanski svoju momčad dovodi u sigurno vodstvo- 2:0.
Uslijedila je prigoda domaćina Josipa Čačića i gostujućeg Ivana Rodića. A onda je u 35. minuti opet na sceni Volpi-Kobal, izvodi korner s desne strane. Nekoliko igrača igra glavom da bi s oko dva,tri metra od gol crte lopta udarena glavom Marka Moravčića poput parabole završila u mreži- 3:0.
U drugom poluvremenu igra se otvoreno “va banque”, redaju se prigode na obje strane. Za zgoditak se ipak čekalo više od pola sata. Naime, u 76. minuta, Lazarevski u trku s lijeve strane pogađa točno na glavu Moravčića za njegov drugi zgoditak na utakmici, Primorac je zaključao pobjedu- 4:0.


 PRIMORAC – RAŠTANE 4:0


BIOGRAD – Gradski stadion Kazimir i Silvio. Gledatelja 50. Sudac: Ivan Zdrilić (Poličnik). Pomoćnici: Damir Kapetanović i Denis Vrkić (oba Zadar). Strijelci: 1:0 Volpi Kobal (6′), 2:0 Marković (15′ – 11m), 3:0 Moravčić (35′), 4:0 Moravčić (76′).
PRIMORAC: Pavić, P. Colić, Marković, Kurtin , Vodopija (od 67′ Galešić), Moravčić, Lazarevski, Validžić, Benić (od 81. Vidaković), Čačić, Volpi-Kobal. Trener: Jugo Dominis.
RAŠTANE: Jurjević, Š. Colić (od 46. Živić), Jurica, Jović, J. Štrkalj, A. Mikulić, I. Mitrović (od 46. N. Čirjak), M. Mitrović, Z. Čirjak, Rodić, M. Mikulić (od 72. Serdarević). Trener: Šime Mitrović.