Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pakoštanci časte lignjama, tunom, bakalarom, rižotom…

01.12.2016. 23:00
Pakoštanci časte lignjama, tunom, bakalarom, rižotom…


Sljedećeg vikenda, u subotu 10. prosinca, u Pakoštanima će se održati Velika adventska fešta “Lignjolov” – 2. Otvoreno prvenstvo u lovu na lignje.
Ovogodišnji Lignjolov bit će još sadržajniji i bogatiji u odnosu na prošlogodišnji, koji je po broju prijavljenih ekipa od čak njih 78 te broju od 234 sudionika proglašen najuspješnijim prvenstvom u lovu na lignje u Hrvatskoj.
Uz bogat cjelodnevni program s naglaskom na vaganje ulova i nagrađivanje pobjednika, organizatori posebno ističu večernji program uz gastro doživljaj, gdje će cijelo mjesto kuhati, roštiljati, peći, pripremati kolače za sve sudionike i posjetitelje Pakoštana.
Od spize izdvajaju riblje specijalitete – friško ulovljene lignje na žaru, tunu na žaru, bakalar, rižoto i sl., koji se kuhaju i pripremaju na otvorenome na desecima roštilja, velikih teća, tećica, velikoj tavi, kojima Športsko ribolovno društvo Pakoštane zajedno sa cijelim mjestom časti sve posjetitelje. Zabavu će dodatno zagrijati koncert Marijana Bana i Diktatora.
U potporu su uključeni Općina Pakoštane, TZO Pakoštane, obrti, ugostiteljski i turistički subjekti, te svi mještani Pakoštana koji s nestrpljenjem očekuju ovogodišnji Lignjolov, koji se prometnuo u događaj o kojem se priča cijelu godinu. Adventski duh manifestaciji daje i činjenica da ista ima humanitarni karakter.