Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

“Ulica iza” u spomen na bivši alternativni krug

01.12.2016. 23:00
“Ulica iza” u spomen na bivši alternativni krug


Zadranin Duje Miliša započeo novi projekt pod imenom “Ulica iza”. Jezgra projekta “Ulica iza” su Duje Miliša i Ivana Blažević Yupi, a javnosti su se odlučili predstaviti singlom prvijencom pod imenom za koji su snimili i videospot.
Duje i Yupi znaju se još od srednje škole, kad su svaki slobodni trenutak između školskih satova koristili za pisanje i pjevanje. Njihov prvi uradak bio je ‘’Želim opet voljeti”, a kasnije je snimljena i ‘’Miris Kestena”, da bi nakon srednje škole nastala tišina. Yupi i Duje ponovo su se sastali u Zagrebu ove godine pod nazivom Ulica Iza. Zašto Ulica Iza?
– Yupi i ja smo po prvi puta zasvirali u Jazzvi, kafiću u našem Zadru u kojem smo se okupljali i družili, dok smo bili u srednjoj. To je definitivno bilo mjesto kulture, ljubavi i druženja, Jazzva je bila više od kafića. U ulici gdje se Jazzva nalazila, odmah ispod Kalelarge se počeo stvarati pravi alternativni krug. Svi mladi ljudi u Zadru koji su voljeli poeziju, glazbu i otvoreno razmišljanje, dolazili su tamo. S vremenom, to mjesto okupljanja dobilo je naziv Ulica Iza, priča Miliša, dok Yupi kaže kako su još uvijek oni isti klinci iz srednje škole.
– Klinci koji vjeruju u čuda. Klinci koji pjevaju zatvorenih očiju, izgubljeni u svom svijetu, a kroz život hodaju očiju širom otvorenih, jer ne žele propustiti ni jedan trenutak, govori Yupi.
I sa službenim video spotom Duje i Yupi su pokazali jednostavnost i prirodnost kojoj zajedno teže. Spot im je radila zajednička prijateljica Marta Soljačić koja je vrlo rado prihvatila ideju i osmislila koncept koji podupire jednostavnost Ulice Iza. Spot je sniman na Tuškancu i zagrebačkom Bundeku kako bi se dočarale jesenje slike i emocije koje pjesma sadrži u sebi.