Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Jure Ružić potpisao za Borik-Puntamiku

02.01.2011. 23:00
Jure Ružić potpisao za Borik-Puntamiku


Pred Novu godinu zazvonio je mobitel. Tražio me trener Neven Plantak i pitao o mojim planovima. Kako nisam imao ništa ozbiljno oko ponuda, uzeo sam nekoliko dana na razmišljanje i odlučio pristupiti Borik-Puntamici – kazao je Jure Ružić
Obično prijelaz sa stare na novu godinu ne obiluje zanimljivostima vezanim za događanja pod obručima, no u stožeru Borik-Puntamike to na ulazu u 2011. nije bio slučaj. Nakon odustajanja prvog “playmakera” Ante Devića polovicom jesenskog dijela prvenstva, redove zelenih je kao i Dević, svojevoljno napustio Ivo Pavić. Razlog su kronični problemi s ozljedama te konstantno mučenje s nespremnošću, što je sve skupa kod Pavića prelomilo odluku da barem za ovu sezonu objesi “tenisice o klin”. Za trenera Nevena Plantaka to sigurno nije bila lijepa vijest, jer mu je od milja zvani “Tica” sezonama bio obrambeni stub u momčadi. Ipak, nije se puno čekalo da se uspije naći adekvatna zamjena za još jednog “odbjeglog Sukošanca”.
Ona je stigla u liku 34-godišnjeg Jure Ružića koji je vrlo brzo nakon kontakta uspostavljenog s njim od strane Puntamičana dao pristanak za nastup u zelenom dresu do kraja sezone. Stariji brat iz poznate zadarske košarkaške obitelji bio je kroz prvi dio ove sezone bez kluba, a posljednji nastup je još imao tamo u ožujku 2010. u Širokom prije kobne ozljede leđa. Inače je u svojoj dugoj košarkaškoj karijeri promijenio mnoge klubove od matičnog Zadra, preko Italije, Francuske (Besancon, Le Mans), Belgije (Pepinster), pa po pola sezone u Zadru, dva kola čak i u Borik-Puntamici (sezona 2006./07.), te se malo duže zadržao u Zagrebu i Širokom. Nakon operacije leđa Jure je oporavljen i spreman za nove izazove koji ga čekaju u A-1 ligi.
– Pred Novu godinu zazvonio je mobitel. Tražio me trener Neven Plantak i pitao o mojim planovima. Kako nisam imao ništa ozbiljno oko ponuda, uzeo sam nekoliko dana na razmišljanje i odlučio pristupiti Borik-Puntamici. Nakon Širokog i ozljede leđa zbog koje sam od ožujka morao pauzirati od košarkaških događanja drago mi je da sam se uspio ponovno aktivirati –  kazao je novopečeni Puntamičanin koji je već imao priliku, u dvije utakmice odjenuti zeleni dres, 2007. godine. Zasad je odradio tri treninga, no vrlo brzo je primijetio neke pozitivne trendove u radu trenera Plantaka.
– Odradio sam tri treninga i mislim da mi ne bi trebao biti dugotrajan proces prilagođavanja na novu sredinu, trenera i suigrače. Primjeti se kvalitetan rad i da kod ovih mladih momaka ima želje i motiva za napredovanjem. Iako sam bio na operaciji i nisam sudjelovao aktivno na utakmicama već osam mjeseci, mislim da sam dobro fizički pripremljen za napore koji me očekuju.
 Nakon dugog niza godina po Francuskoj i NLB ligi, sada ste na zalazu karijere ipak odabrali nastup u nižem košarkaškom rangu. Motivacija definitivno nije upitna?
– Svjestan da je A-1 liga rang niži od onog na što sam navikao kroz veći dio svoje košarkaške karijere, ali to je u ovom trenutku za mene totalno nebitno. Mislim da još mogu igrati kvalitetnu košarku i da mi motiv nije nimalo upitan. Želim pomoći Borik-Puntamici, a i svjestan sam da se kao igrač uvijek moram nanovo dokazivati, pogotovo u gradu kao što je Zadar.Prvi nastup će vam sigurno biti već u petak kada slijedi 10. kolo A-1 lige. Gostujete u Baranji, kod VROS Darde.
– Iskreno o protivnicima u A-1 ligi jako malo znam. Pogotovo o Dardi u kojoj sam čuo tek da igra Krolo. On je bio sa mnom u Le Mansu. Valjda ću pomalo i taj dio priče početi upijati kako bude sezona odmicala. Bitno je da klub ide naprijed, kao što je išao kroz prvi dio sezone. Ja ću, nadam se brzo uklopiti i pohvatati sve ono što trener zahtijeva – za kraj je kazao Ružić.


 GOLEMO ISKUSTVO


Momčadi kojoj je prosjek godina na brojki 20, igrač s 34 na leđima sigurno donosi veliku dozu iskustva. Jure Ružić će imati i svojevrsnu ulogu “mentora” golobradim Puntamičanima u nastavku sezone.– Čim sam došao na prvi trening vidio sam da su svi osim Jurjevića, 10 ili više godina mlađi od mene. Radi se o iznimno zelenoj momčadi prepunoj potencijala, a sigurno ću na račun iskustva moći doprinijeti s novom dimenzijom u igri cijele momčadi. Iskustvo mi je debeli saveznik i u smislu prilagodbe na novu sredinu i aklimatizaciju, pa zbog toga i smatram da ću vrlo brzo biti stoposto unutra.