Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Uhićen Aldo Antović za kojim je raspisana Interpolova tjeralica

02.01.2011. 23:00
Uhićen Aldo Antović za kojim je  raspisana Interpolova tjeralica


Aldo Antović uhićen je nakon što je na Staru godinu, oko 3 sata u noći, zatražio liječničku pomoć. Shvativši kako je riječ o poteškoćama prouzročenim konzumacijom opojnih droga, liječnici su obavijestili policiju koja je potom otkrila da je riječ o bjeguncu s Interpolove tjeralice


 Aldo Antović (21),  za kojim je zbog izbjegavanja  sudskih ročišta prije dva tjedna  raspisana međunarodna Interpolova tjeralica, uhićen je u  petak, 31. prosinca u Zadru,  nakon čega je prepraćen u Uskočki pritvor u Splitu, gdje se  pred Županijskim sudom protiv njega zajedno s ocem Tomislavom (45) i bratom Carlosom (24) vodi postupak zbog  prodaje heroina i kokaina.
Najmlađi Antović uhićen je  nakon što je na Staru godinu,  oko 3 sata u noći, zatražio  liječničku pomoć. Shvativši kako je riječ o zdravstvenim poteškoćama prouzročenim konzumacijom opojnih droga, liječnički tim Hitne medicinske  pomoći o intervenciji je obavijestio i policiju koja je otkrila  kako je riječ o bjeguncu s Interpolove tjeralice. Odmah nakon što mu je pružena pomoć i  zdravstveno stanje stabilizirano, prepraćen je u Split gdje je  Novu godinu dočekao iza  rešetaka zajedno s ocem i bratom.
Podsjetimo, odlukom Županijskog suda u Splitu od 10.  prosinca 2010. godine, a na  traženje USKOK-a, Aldu Antoviću (21) trebalo se suditi u  odsutnosti. On, naime, nije bio  dostupan splitskom pravosuđu  još od prosinca 2009. godine  kada je zajedno s ocem i bratom bio pušten iz pritvora zbog  proceduralne pogreške.
Na kratkotrajnu su slobodu  izašli kada je branitelj najstarijeg Antovića, odvjetnik Željko Gulišija, tražio da se iz spisa  izdvoje dokazi koji su nezakonito prikupljeni, a odnosili  su se na prisluškivanje dvojice  mlađih Antovića s tim da je  nalog za nadzor prvotno bio  izdan samo za njihova oca.
Naime, tijekom tog nadzora  donesena je odluka o  proširenju nadzora i na njegove sinove, ali je odluka provedena u praksi, a da nije formalno određeno njihovo prisluškivanje. Nakon što su pušteni na slobodu Vrhovni je sud  usvojio žalbu tužiteljstva te je  odlučio da se vrate u pritvor  zbog mogućnosti ponavljanja  djela, no najmlađi im je član  obitelji pobjegao.
Inače, otac i sinovi su, prema  optužnici USKOK-a, od kraja  kolovoza do sredine studenoga 2008. godine u najmanje 42  navrata prodali razne vrste  droge ukupne vrijednosti  26.050 kuna, a optužnica se  temeljila upravo na transkriptima telefonskih razgovora.  Antovići su inače stari policijski znanci, a Aldu se zbog  zloporabe opojnih droga sudilo zajedno s majkom Meri  Petani (43) na Županijskom  sudu u Zadru krajem ožujka  2009. godine, no tada je oslobođen optužbe za dilanje jer  je majka preuzela svu krivnju  na sebe kazavši kako je droga  pronađena u vozilu njezina.