Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Gesta pažnje i ljubavi

02.01.2012. 23:00
Gesta pažnje i ljubavi


Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara (HKUMST) – Zadar predvođena s. Melhiorom Biošić zajedno sa svojim prijateljima jučer je posjetila Centar za rehabilitaciju u Sv. Filipu i Jakovu. Ovaj posjet štićenicima Centra održan je u sklopu božićnih i novogodišnjih blagdana, s ciljem razvijanja osjećaja i ljubavi za potrebite. Cilj je također, kako saznajemo od s. Melhiore, razveseliti djecu kojima ovakav susret puno znači. Članovi Udruge su tijekom prosinca prošle godine posjetili mnoge domove za stare i nemoćne osobe u Zadru i županiji te njihove štićenike obdarili darovima, lijepom riječju i gestama pažnje i ljubavi.
– Naša Udruga već tradicionalno posjećuje Centar za rehabilitaciju u Sv. Filipu i Jakovu, što je velika radost ne samo štićenicima, nego i nama, rekla nam je u razgovoru s. Melhiora Biošić, predsjednica HKUMST-a.
 Jučerašnji posjet bio je i u znaku rođendanskog slavlja jednog od štićenika Centra, koji je obdaren tortom i prigodnim darovima. On se sam obratio svim okupljenim gostima i djelatnicima Centra zahvalivši za darove. Također je svima uputio novogodišnju čestitku.
– Pozdravljam sve vas koji ste došli i koji ste uveličali ovo slavlje. Želim vam da budete zdravi i veseli. Sretna vam Nova godina, rekao je slavljenik.        Prigodne riječi na početku susreta uputila je s. Melhiora. Cjelokupni program bio je popraćen pjevanjem božićnih pjesama uz izmjenu blagdanskih i novogodišnjih čestitki. Pjesme je sviranjem na gitari pratila Jasminka Bašić. Štićenici su izveli pjesmice o Isusu i Božiću, kao dar posjetiteljima koji su sve pratili uz prskalice i veselo raspoloženje. Članovi Udruge obišli su i štićenike u njihovim sobama, a sve su darivali tortama, slatkišima i prigodnim darovima.
– Jako sam oduševljena što su se ovom susretu odazvali članovi Udruge i naši prijatelji. Ljubav uvijek privlači, jer nigdje se ne može doživjeti ljubav kao ovdje. Nama puno znači doći kod ove djece, jer možemo doživjeti i vidjeti što znači biti otvorena i topla srca. Oni imaju riječi za svakoga. Više ćemo mi dobiti od njih, nego oni od nas, iako se mi trudimo sve ove dane njima pripremiti radosti, kazala je s. Melhiora.