Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zimska plesna radionica počela s radom

02.01.2012. 23:00
Zimska plesna radionica počela s radom


U organizaciji Zadarskog plesnog ansambla jučer je započela petodnevna zimska plesna radionica za plesače iznad 14 godina koji imaju početno obrazovanje u plesu. Radionice traju od 2. do 6. siječnja, za sada imaju desetak polaznika, a zainteresirani se još uvijek mogu prijaviti. Kotizacija za sudjelovanje iznosila je 200 kuna.
– U Zadru postoji puno zainteresiranih za suvremeni ples, ali jednostavno ne postoji dovoljno mladih plesača koji su obrazovanje stekli vani i koji bi takve radionice mogli voditi. Potaknuti time odlučili smo organizirati jednu ovakvu radionicu kako bismo mladima pružili priliku da se upoznaju s trendovima vani te da vide je li to ono što zaista žele, rekla je Sanja Petrovski, voditeljica ZPA.
Radionicu vode studentice plesne akademije SEAD iz Salzburga, u Austriji, Matea Bilosnić i Filipa Bavčević. One će polaznicima u ovih nekoliko dana pokazati najnovije trendove u suvremenom plesu te najnovija dostignuća stranih pedagoga.
– Htjeli smo mladim plesačima pružiti priliku da vide kako se pleše vani i kako to rade suvremeni plesni pedagozi. Mnogi od njih odlučit će se za daljnje obrazovanje u plesu izvan Hrvatske, a zahvaljujući ovakvim radionicama imat će temelje na kojima će moći graditi svoje daljnje plesno obrazovanje, zaključila je Petrovski.
Radionice traju do kraja tjedna, a održavaju se svakoga dana od 10 do 15 sati.