Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Osigurana 4,8 milijuna kuna za popravak kolektora kod Gradskog groblja

Autor: Suzana Bandić

02.01.2013. 23:00
Osigurana 4,8 milijuna kuna za popravak kolektora kod Gradskog groblja

Foto: A. SITNICA



Gradski oci prvi su radni dan u ovoj godini započeli objavom dvaju natječaja – za izgradnju i rekonstrukciju Bihaćke ulice i dijela Ulice Bleiburških žrtava te za izgradnju i rekonstrukciju ulica Petra Skoka i Marina Getaldića s infrastrukturom.
Grad Zadar i tvrtka Osijek Koteks su, naime, poništili ugovor za izgradnju i rekonstrukciju Bihaćke ulice sklopljen prije dvije i pol godine te je sada raspisan novi.
– Na natječaju prije dvije i pol godine izabrana je tvrtka Asfaltne ceste Split kao najpovoljniji izvođač. No, prije realizacije napravljen je rebalans proračuna. Grad nije imao novca pa su radovi odgođeni, a u međuvremenu je tu tvrtku otkupila tvrtka Osijek Koteks. Nakon uvida u dokumentaciju zaključili su kako će uz uvjete koje su iz Asfalt cesta tada na natječaju izlicitirali biti na gubitku. Stoga je natječaj poništen bez ikakvih posljedica za jednu ili za drugu stranu – rekao je Darko Kasap, zamjenik gradonačelnika Grada Zadra dodavši kako je u ovogodišnjem gradskom proračunu za proboj dviju ulica već planirano 3,3 milijuna kuna te dodatnih još 600 tisuća kuna za javnu rasvjetu.
Koliko će u konačnici radovi zaista koštati bit će poznato nakon otvaranja ponuda i odabira najpovoljnijeg izvođača radova.
Što se pak natječaja za rekonstrukciju Ulice Petra Skoka i Marina Getaldića tiče, riječ je zapravo o radovima u sklopu kojih bi trebao biti rješen i problem nesnosnog smrada koji muči stanare uz potok Ričina i na Smiljevcu, a koji se širi od glavnog pročišćivača, popularno zvane smrdare. Za ove radove rezervirano je 4,8 milijuna kuna iz gradskog proračuna za 2013. godinu.