Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vrtiću Maruškica pet tisuća švicarskih franaka

02.01.2017. 23:00
Vrtiću Maruškica pet tisuća švicarskih franaka


Novac će se uz dogovor s ravnateljicom Danijelom Kuzmar iskoristiti na najbolji mogući način za još ljepši i učinkovitiji rad DV Maruškica, našeg ponosa, poručio je načelnik Nediljko Bubnjar
Za šezdesetak djece iz Dječjeg vrtića Maruškica u Škabrnji radosno je započela nova godina. Hrvatski iseljenici, članovi Koordinacije Hrvatske demokratske zajednice Švicarske i Kneževine Lihtenštajn donirali su im 5.000 švicarskih franaka, odnosno oko 35.000 kuna.
– Za vrijednu donaciju od srca najiskrenije hvala u ime svih žitelja općine Škabrnja, naročito naše djece, zahvalio je načelnik Nediljko Bubnjar.
Uz roditeljski dom dječji vrtić je ona sredina koja svojim djelovanjem omogućuje zdrav rast i razvoj djeteta u predškolskoj dobi, sve do polaska u osnovnu školu.
– Novac će se uz dogovor s ravnateljicom Danijelom Kuzmar iskoristiti na najbolji mogući način za još ljepši i učinkovitiji rad DV Maruškica, našeg ponosa, poručio je Bubnjar.
Spomenuta koordinacija organizira rad ogranaka HDZ-a na području Švicarske i broji oko 4.000 članova.
– Ova humanitarna akcija dokazuje da Hrvati izvan domovine zaista imaju i srce i volju pomoći drugima, kazao je Ivan Roščić Iko, predsjednik koordinacije HDZ-CH/FL, koja je dosad pomagala brojne lokalne zajednice i udruge u Hrvatskoj i BiH.
Roščić je porijeklom iz Grabovca u općini Šestanovac, dok mu je supruga iz obitelji Čerina iz Podgrađa kraj Benkovca.
– Ovo je jedna od manjih donacija od brojnih koje smo dosad dodijeli u Republici Hrvatskoj i BiH. Pred nama je i akcija za pomoć NK Škabrnja koja po riječima načelnika želi u veći rang nogometnog natjecanja, najavio je Roščić.
– Hrvatsko iseljeništvo godišnje u Hrvatsku pošalje oko 1,1 milijardu eura, što je više od svih stranih ulaganja. Najvažnije je vratiti i jačati povjerenje naših ljudi koji žive izvan granica Hrvatske te na tom temelju graditi partnerske odnose, govori Roščić dodajući kako i sada želi poslati poruku da hrvatsko iseljeništvo nikad neće zaboraviti hrvatske branitelje, djecu i sve Hrvate u domovini.