Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Donacije za pomoć stradalim plivačima i njihovom treneru

Autor: Suzana Bandić

02.02.2010. 23:00
Donacije za pomoć stradalim plivačima i njihovom treneru


Iz Uprave dvaju klubova koji su inicirali otvaranje računa za pomoć stradalim plivačima i njhovom treneru pozivaju sve građane, tvrtke i institucije da se uključe u akciju prikupljanja pomoći za liječenje i rehabilitaciju stradalih mladih plivača i njihova trenera,
Na inicijativu članova Plivačkog kluba “Jadera”, te Kluba daljinskog plivanja”Donat”, otvoren je žiro račun na koji građani, tvrtke i institucije mogu uplatiti novčane iznose za pomoć u daljnjem liječenju njihovih članova, trojice dječaka i njihova trenera prof. Marijana Čuline, koji su u nedjelju navečer teško stradali u stravičnoj prometnoj nesreći vraćajući se s plivačkog natjecanja u Dubrovniku.
Oni su, podsjetimo, na autocesti A1, nedaleko Splita, naletjeli na HAC-ovu ralicu koja se polukružno okretala te im tako oduzela prednost. Sva trojica dječaka, inače 12-godišnjaka, i njihov trener zadobili su teške ozljede, a dvojici dječaka bio je ugrožen život. Prevezeni su u splitski KBC, gdje su se uspješno oporavljaju, no obzirom na to da je riječ o vrlo teškim ozljedama, višestrukim prijelomima i ozljedama unutarnjih organa, pred mališanima i njihovom trenerom dug je i mukotrpan put, a nažalost, očekuju ih i brojne daljnje kirurške intervencije, te dug proces rehabilitacije.
Iz Uprave dvaju klubova koji su inicirali otvaranje računa za pomoć stradalim plivačima i njhovom treneru pozivaju sve građane, tvrtke i institucije da se uključe u akciju prikupljanja pomoći za liječenje i rehabilitaciju stradalih mladih plivača i njihova trenera, kako bi se što prije vratili svojim obiteljima, školskim obvezama te ponovno zaplivali zajedno sa svojim prijateljima i trenerom. Novčane donacije mogu se uplatiti na žiro računu koji je otvoren isključivo za tu namjenu u Croatia banci.
Primatelj: KDP Donat Zadar, za posebne namjeneŽiro račun: 2485003-1500005415Model:02
Poziv na br: datum uplate