Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kaštela i Dubrovnik najvažnije utakmice

Autor: Andrija Dešpoja

02.02.2010. 23:00
Kaštela i Dubrovnik najvažnije utakmice

Foto: Sebastian GOVORČIN



U tim utakmicama će nam možebitne pobjede vrijediti dvostruko – kaže Olivari
Neće, pa neće. To bi bio najkraći rezime svega što su košarkaši Borik-Puntamike ponudili u posljednja dva mjeseca. Počelo je sve tamo početkom prosinca porazom u Brodu od Svjetlosti, a nastavilo se u zasad nevjerojatno lošoj 2010. godini koja ne nudi ništa vedrog Puntamičanima, osim poraza. Ipak pored svega, najviše bole porazi u Jazinama, a dva u nizu na svom parketu nisu se dugo dogodila. Pored svega navedenog opet se ne može reći da se momci u “zelenom” nisu trudili, jer su kao protiv Trogira i protiv Zabočana uspjeli uložiti velike napore kako bi se stigli vratiti u živu utakmicu nakon zaostatka koji nije nudio previše nade. I onda se izbori produžetak, ima se posljednji napad i opet “figa” koja je postala već malo naporna, peta u nizu. Faktor sreće kao krivca je uz još nekoliko razloga izdvojio, povratnik u momčad nakon ozljede, Šime Olivari. Zabok mu je bio prva utakmica nakon Šibenika koji je po mnogočemu odredio i najavio loše otvaranje drugog dijela sezone u kojem Puntamičani još ne znaju za pobjedu.
– Nesretno smo izgubili u tom produžetku koji smo izborili na nevjerojatan način. Petanijeva trica se na kraju nije isplatila, a tako smo mislili da ćemo konačno uspjeti srušiti taj urok koji nas je snašao u posljednje vrijeme – kazao je na prvu Olivari i pokušao se prisjetiti malo prošlih utakmica u kojima su također znali ispustiti neke prigode za boljim i sretnijim završecima.
– Psihički smo se u posljednje vrijeme osjetno dizali i nije ovo ni blizu bilo onom lošem izdanju protiv Šibenika kad smo svi mislili da ćemo lako pobijediti. Tada nam je uslijedio Trogir koji je uspio uzeti nam bodove u Jazinama i tada nismo imali sreće (Deviću nije ušao ulaz za produžetak). Međutim, pred Zabok smo imali osjećaj da smo ponovno unutra i onda nam se dogodi na kraju nesretan poraz koji nas je ostavio na nuli u rubrici pobjeda.
Što i kako dalje? Slijede dva neugodna gostovanja. Prvo je u Kaštelima koji je postao uz Dubrovnik i Šibenik glavni konkurent u borbi za ostanak u ligi.
– Nema vremena za plakanje, to je sigurno. Pored svih nedaća koje su nas snašle i usprkos porazima stanje u momčadi je dobro, nismo pali u neku apatiju i pripremamo se za sljedeće dvoboje koji će biti sve samo ne lagani. Nama su do kraja prvog dijela najvažnije utakmice s Kaštelima i Dubrovnikom i tu će nam možebitne pobjede vrijediti dvostruko. Nadam se da će nam se malo i sreća osmjehnuti, jer smo imali prave šokove u posljednje dvije domaće utakmice s Trogirom i Zabokom.


Niz poraza od Puntamičana


12. prosinca 2009., 9. kolo
Svjetlost – Borik-Puntamika 85:79
9. siječnja 2010., 10. kolo
Šibenik – Borik-Puntamika 92:77
16. siječnja 2010., 11. kolo
Borik-Puntamika – Trogir 96:98
23. siječnja 2010., 12. kolo
Split – Borik-Puntamika 83:66
31. siječnja 2010.
Borik-Puntamika – Zabok 78:79