Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Koncert Gordane Zubović – Pavić

02.02.2011. 23:00
Koncert Gordane Zubović – Pavić


U sklopu koncertne sezone HNK Zadar,  večeras  će se u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, s  početkom u 20 sati, održati još  jedan u nizu koncerata iz ciklusa piu mosso mladi zadarski  glazbenici. U klavirskom recitalu nastupit će Gordana Zubović – Pavić, a na programu su  djela Chopina, Debussyja i Ravela.
Gordana Zubović Pavić  rođena je u Zadru gdje je završila osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u razredu  Zlate Eterović. Uspješno je  nastupala na školskim i javnim  priredbama, državnim natjecanjima i kulturnim događanjima u rodnom gradu. Upisuje  studij glasovira u razredu  Jakše Zlatara na Muzičkoj  akademiji u Zagrebu 1994. Iste  godine održala je prvi samostalni koncert. Za vrijeme studija redovito nastupa u Hrvatskom glazbenom zavodu na  akademskim produkcijama.  Sudjeluje na brojnim stručnim  seminarimaa a studij završava  s najvišim ocjenama te osvaja  treću nagradu na državnom  natjecanju studenata. Dobitnica je nagrade Darko Lukić  1997. godine u kategoriji glasovirske pratnje. 2006. godine  završava poslijediplomski studij na Muzičkoj akademiji u  rezredu Jakše Zlatara. Bila je  stipendistica Grada Zagreba.
Od 1999. Godine predaje  klavir na glazbenoj školi Ivana  Lukačića u Šibeniku. Njeni  učenici bilježe uspjehe na regionalnim i državnim natjecanjima. Surađuje s drugim glazbenicima, redovito s pjevačicom Nerom Gojanović s  kojom je održala brojne koncerte. Često je nastupala na  koncertima udruge Šibenik  metropola mladih,  Međunarodnom dječjem festivalu Šibenik. Svirala je u ciklusu Hrvatska glazbena scena mladih i  u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb. Održala je samostalne koncerte u Zagrebu,  Zadru, Šibeniku, Splitu, Dubrovniku, Hvaru, Braču, Drnišu, Metkoviću, Opuzenu.
Ulaz na koncert je slobodan.