Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zebić traži momčad za Cibaliju

02.02.2011. 23:00
Zebić traži momčad za Cibaliju


Imamo momčad koja se dobro poznaje, neke varijante su nam već i uigrane što nam daje dobar temelj za ono što nas očekuje – kaže Zebić


Tri tjedna nakon početka priprema za nastavak sezone nogometaši Zadra odigrat će trening utakmicu. Zadrani će danas u Rovinju nastupiti na trokut turniru na kojem će igrati protiv mađarskog Kaposvara i češkog Banika. Utakmice se igraju u 15, 16 i 17 sati.
– Prvotno je bila dogovorena utakmica sa Česima, no iz Kaposvara su ponudili odigravanje trokut turnira, na što smo i pristali. Tako ćemo imati dvije utakmice, obje po 45 minuta. Momčad ćemo podijeliti u dvije postave, jednu za Kaposvar, a drugu za Banik – kaže Dalibor Zebić, trener Zadra. Zebić ističe nekoliko pozicija u momčadi na kojima se traže najbolja rješenja za nastavak sezone.
– S obzirom da u prvom kolu proljeća protiv Cibalije zbog kartona neće moći nastupiti Toni Pezo, trenutačno nam je prioritet naći zadnjeg veznog za dvoboj s Vinkovčanima. Na utakmicama u Rovinju trebamo vidjeti i koja je varijanta najbolja u napadu. Za sada imamo dvije opcije, Santini naprijed, a Terkeš malo iza njega, odnosno Santini i Terkeš kao napadači, a Mršić iza njih na poziciji organizatora igre.
Pred polazak u Rovinju Zebić je rekao da za svaku poziciju konkuriraju najmanje dva igrača. To vrijedi i za lijevi bok na koji se Mršić očito više neće vraćati. Ostali su, dakle, Ivan Anton Vasilj i i Perica Šare.
– Šare i Vasilj će na pripremama imati priliku pokazati tko je u ovom trenutku spremniji. Imamo i četiri stopera za tri mjesta u momčadi. Možemo se samo nadati da će nas ozljede zaobići i tada neće biti problema. Imamo momčad koja se dobro poznaje, neke varijante su nam već i uigrane što nam daje dobar temelj za ono što nas očekuje.
Promjena u momčadi nema, a teško da će ih i biti. Opet, na Stanovima ne nikad ne zna, nerijetko se neki igrači pojave, a neki odu “pet do 12”.
– Ako i bude nekih promjena one će biti minimalne. U ovom trenutku znamo s čim raspolažemo tako da se možemo mirno pripremati za proljeće.