Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Drezga novi Puntamičanin

02.02.2012. 23:00
Drezga novi Puntamičanin


Nakon povratka iz Turske nisam imao klub, pa sam igrao za GKK Šibenik besplatno, samo da ostanem u formi dok ne pronađem novi klub. Evo sada sam ga pronašao i jako sam zadovoljan što sam u Zadru, u sredini koja je vrlo poticajna za svakog košarkaša


Redove Sonik-Puntamike pojačao je Luka Drezga. Ovaj 24-godišnji Šibenčanin, visok 196 cm, bek šuter po vokaciji, pristupio je Puntamičanima do kraja sezone nakon što je prvi dio sezone odigrao u dresu A-2 ligaša GKK Šibenika. Inače se radi o vrlo dobrom igraču koji je u svojoj kratkoj karijeri promijenio nekoliko respektabilnih klubova. Nakon što je prošao sve selekcije u matičnom Šibeniku, odradio je, doduše više na klupi, sezonu u Zagrebu pa jednu u Trogiru. Nakon toga je nastupio odlazak u Ukrajinu u redove Khimika kojeg je trenirao tada Zoran Kalpić. Završio je potom početkom ove sezone i u turskom prvoligašu Olin Edirneu, ali se brzo vratio kući gdje je odlučio čekati neku ponudu nastupajući u A-2 ligi jug. S njim će sigurno mlada momčad Nevena Plantaka dobiti novu dimenziju, pogotovo u napadačkom dijelu. Zeleni ove sezone muku muče s vanjskim šutom, što definitivno Drezga može popraviti.
– Stigla je ponuda od Sonik-Puntamike prije nekoliko dana i sve je jako brzo riješeno. Nakon povratka iz Turske nisam imao kluba, pa sam igrao za GKK Šibenik besplatno, samo da ostanem u formi dok ne pronađem novi klub. Evo sada sam ga pronašao i jako sam zadovoljan što sam u Zadru, u sredini koja je vrlo poticajna za svakog košarkaša. Želim igrati, mislim da mogu pomoći svom novom klubu pogotovo nakon nekoliko treninga i utakmica kada pohvatam sve taktičke detalje.
Ono što će biti vaš zadatak kao beku šuteru jest punjenje protivničkog koša. Često ste bili najbolji strijelac u klubovima gdje ste igrali. Sjećaju vas se dobro novi suigrači iz Kup utakmice krajem prošle godine kada su i ispali od GKK Šibenika na račun vaših poena, a i Zadru ste nedavno u prijateljskoj utakmici zabili 30 poena.
– Od kada igram i treniram košarku bio sam koš igrač. Tako da mi ta uloga apsolutno nije strana. Nadam se da će tako biti i u Sonik-Puntamici. Iako je sigurno da treba prvenstveno sve proizlaziti iz prave obrane što kod Puntamičana nikad nije bio problem. Vidjet ćemo za ove prve utakmice, jer sigurno mi treba jedno određeno vrijeme za prilagodbu na nove stvari. No, konkretno što se tiče kondicije i forme sam spokojan, jer sam pretpostavljao da će brzo stići neka ponuda i zbog toga nastupao u A-2 ligi za GKK Šibenik.
Odradili ste već jedan trening. Kako vam se čini nova momčad?
– Sve te dečke poznam već od prije. Susretali smo se dosad mnogo puta, a i Šibenik nije daleko od Zadra. Tako da problema oko nekog upoznavanja i nema, a i trenera također poznam. Sonik-Puntamika ima jednu mladu, ali skupinu dobrih igrača te se sigurno mogu još uvijek izboriti za gornji dom ljestvice. Predsjednik kluba Jošić, kazao mi je pri dolasku da je na prvom mjestu što bezbolniji ostanak u ligi, a ako se uspije ostvariti nešto više to bolje. Tako da ne postoji taj pritisak velikog rezultata što olakšava dosta mladim igračima te dopušta pogreške i oscilacije koje su česte u tim godinama.
Debi vas očekuje već sutra protiv Zaboka u Bedekovčini?
– Protiv Zaboka ćemo sigurno pokušati iznenaditi, iako su u prednosti zbog domaćeg terena. Dobra su momčad, igraju napadačku košarku. Vidjet ćemo, nadam se da će mojim dolaskom i pasti koja pobjeda na strani. Ako ne protiv Zaboka onda možda sljedeće kolo u Križevcima. To bi bilo odlično i poticajno – zaključio je Drezga.