17 °C
Online izdanje
Petak, 26.svibnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Kultura
RSS feed
Današnji broj
Kultura
Povratak
Italija u modernom svjetlu
Piše: Ante Rogić
Foto: Sebastian GOVORČIN
Dogradonačelnik Dražen Grgurović s Rinom Villani i konzulicom Paolom Cogliandro

Revija talijanskog filma počela je sinoć u Arsenalu prikazivanjem filma "I vicere". Konzulat Talijanske Republike u RH u Splitu u suradnji sa Zajednicom Talijana u Zadru i klubom Arsenal organizira reviju pod nazivom Parliamo italiano (Pričajmo talijanski) tijekom koje će se prikazati sedam filmova. Filmske večeri otvorila je talijanska konzulica u Splitu Paola Cogliandro, napomenuvši kako ne zna hrvatski, ali uči.

- Cilj je ove revije prezentirati Italiju u drugačijem svjetlu, modernu Italiju. Dakle, ne Italiju renesanse, već u suvremenom svjetlu, sa svim njenim manama i krizama kroz koje prolazi. Najbolji način da se upoznajemo je i ovaj način, kazala je Paola Cogliandro.

Rina Villani, predsjednica Zajednice Talijana u Zadru, izrazila je nadu kako će talijanska konzulica i dalje dolaziti u Zadar, a zadarski dogradonačelnik joj je poželio dobrodošlicu, te zahvalio na prilici da se Italiju upozna i na ovaj način.

- Svima nama u Zadru i Dalmaciji je bliska talijanska kultura. Mislim da ćemo svi zajedno uživati kroz ova dva mjeseca, kazao je Grgurović.

U sljedećim tjednima vidjet ćemo filmove "Un giorno perfetto", "Matrimoni e altri disastri", "La febbre", "Scontro di civilta per un ascensore a Piazza Vittorio" i "Una sconfinata giovinezza".

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr