Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Na mali broj poena do pobjede

01.02.2012. 23:00
Na mali broj poena do pobjede


Nije lako ići na dva gostovanja u nizu sa spoznajom o nijednom uspjehu na strani ove sezone, ali smo optimisti. Idemo dati sve od sebe već u subotu u Zaboku i pokušati iznenaditi – kazao je Dražović


Gostovanja ove sezone nisu bila nimalo sretna za košarkaše Sonik-Puntamike. Iz svih sedam pokušaja pogodili su u prazno, a slijedi im u nizu dvaput ići u goste, kod Zaboka i Križevaca. Prva stanica je četvrta momčad lige Zabok, koja na svom terenu rijetko gubi utakmice, pa je jasno tko je favorit u ovom dvoboju. Pogotovo ako se uzme negativni omjer Puntamičana izvan svojih Jazina. Unatoč svemu tome optimizam je itekako prisutan u svlačionici zelenih, pa će se iz usta Tomislava Dražovića čuti i rečenica: Idemo pobijediti, bilo to u Zaboku ili Križevcima. Svjestan je da u momčadi za koju igra ima još dosta rezerve, pogotovo u napadačkom dijelu.
– Igramo obranu jako dobro u posljednje vrijeme, no problem nam predstavlja šut koji nikako da krene. Vidjelo se to i protiv Kvarnera, samo tada smo fenomenalnom obranom spriječili poraz. Boljim napadačkim izdanjem možemo parirati svakom u ligi, pa zašto ne bismo i već protiv Zaboka. Iako su oni na svom parketu u prednosti.
Ne samo da im je parket prednost, već i kvalitetom bogat roster. Imat ćete dosta posla u obrani protiv momčadi koja je druga po efikasnosti u ligi.
– Znamo da su izuzetno opasni s vanjskih pozicija. Imaju Tomasa, Krušlina, i najiskusnijeg Leža. Tu je ključ našeg uspjeha. Ako svedemo utakmicu na mali broj poena onda nam sigurno šanse rastu.
Zasad se nalazite na odličnom petom mjestu ljestvice, no u sljedeća dva kola imate teške kušnje za zadržati tu poziciju.
– Nije lako ići na dva gostovanja u nizu sa spoznajom o nijednom uspjehu na strani ove sezone, ali smo optimisti. I to čak više za gostovanje u Križevcima koji su u lošoj formi, mislim da su izgubili pet u nizu, no idemo dati sve od sebe već u subotu u Zaboku i pokušati iznenaditi – zaključio je Dražović.


Bez ozlijeđenih




Dobra vijest kod Puntamičana je što nema problema s ozljedama koje su ozbiljno narušavale harmoniju na terenu. Pred Zabok će izgleda trener Plantak imati na raspolaganju sve igrače, što podiže moral u svlačionici. Potvrdio je to i organizator igre Puntamičana, Dražović.
– Imamo sreću kroz ovaj tjedan što smo svi na treningu. Nije to bio slučaj već mjesecima. Sigurno je i to situacija na kojoj možemo graditi optimizam za teške ispite koji su pred nama.