Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kreću pravi reformski potezi?

02.02.2014. 23:00
Kreću pravi reformski potezi?


Nakon pola mandata na vlasti čelnici SDP-a obilaze svoje organizacije radi poboljšanja kontakata s članstvom. U nedjelju su tako u zadarskom hotelu Kolovare potpredsjednica ove stranke Milanka Opačić u pratnji ministra Siniše Hajdaša Dončića i glavnog tajnika Igora Dragovana imali višesatni zatvoreni sastanak s članovima SDP-a iz Zadra i Zadarske županije.
Novinare je prije sastanka zanimala mogućnost rekonstrukcije Vlade zbog aktualne afere koja se veže uz Ministarstvo financija i zamjenika ministra Branka Šegona. Milanka Opačić je kratko odgovorila kako je to pitanje na koje može odgovor dati samo premijer Zoran Milanović.
– Sve što se događa u tom smislu je stvar premijera koji nas je i odabrao kao svoje suradnike u Vladi, pa tako može odlučiti i da bilo tko od nas bude zamijenjen. On jedini može dati odgovor na to pitanje. Ja se bavim svojim poslom i svojim reformama. Važno mi je da se sve odrađuje u rokovima i to je jedino što nas može dovesti do toga da smanjimo deficit. Ovaj dolazak i obilazak podružnica nije smirivanje članstva nego komuniciranje s članstvom o dvije godine mandata Vlade – istaknula je Opačić.
Ministar Siniša Hajdaš Dončić nije htio razgovarati s novinarima, a Igor Dragovan rekao je kako je dolazak u Zadar jedan u nizu obilaska članstva u iduća tri tjedna.
Dragovan je dodao kako u ovom trenutku tim i ekipa radi dobro, te da stvari sasvim dobro funkcioniraju.
– Ovo su redovne stranačke aktivnosti. Razgovaramo što smo napravili i što još trebamo napraviti. Ovo je izborna godina, a mi se nakon pola mandata spremamo za novi mandat. Svjesni smo očekivanja građana i osnovna stvar je bitka za gospodarski rast i nova radna mjesta. U ovom trenutku mi smo pripremili uistinu kvalitetne reformske poteze za koje smatramo da će ove godine donijeti rezultate i da ćemo s gospodarskim rastom biti u plusu što je glavna zadaća jer ona otvara nova radna mjesta u Hrvatskoj – naglasio je Dragovan, a upitan treba li se ministar Slavko Linić bojati za svoju funkciju, ponovio je isto što i Opačić, kako o tome ne odlučuje, te da ne može odgovoriti na to pitanje.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU