Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sikiriću 2,4 godine zatvora

02.03.2011. 23:00
Sikiriću 2,4 godine zatvora


Nakon čitanja optužnice Sikirić je priznao krivnju u potpunosti te je izrazio iskreno kajanje zbog počinjenog kaznenog djela pa mu je predsjednik sudskog vijeća Boris Radman jučer donio i presudu te ukinuo pritvor do pravomoćnosti


Na dvije godine i četiri mjeseca zatvora jučer je zbog preprodaje opojnih droga na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen 30-godišnji Luka Sikirić iz Bibinja.
Nakon čitanja optužnice Sikirić priznao krivnju u potpunosti te je izrazio iskreno kajanje zbog počinjenog kaznenog djela pa mu je predsjednik sudskog vijeća Boris Radman jučer donio i presudu.
Zaključivši kako više nema osnove za pritvor sudac Radman je Sikirića jučer pustio na slobodu do pravomoćnosti presude, odnosno upućivanja na izdržavanje kazne u neku od hrvatskih kaznionica.
Tužiteljstvo je Sikirića optužilo da je od listopada prošle, do siječnja ove godine, od nepoznatih osoba nabavljao „speed” i marihuanu koje je skrivao u obiteljskoj kući u u Bibinjama, a potom ih vagao i prepakiravao za daljnju prodaju.
Prema optužnici, „speed” je prodavao po cijeni od 100 kuna po gramu, a marihuanu po 50 kuna za jedan gram, pa da je tako dogovorio i prodao 4,2 grama „speeda” Ivanu Marušiću, a 6. listopada prošle godine kod ulaza u marinu Dalmacija u kojoj je bio zaposlen jedan gram “speeda” prodao i Ivici Mičiću.
Nadalje, u kući je držao nekoliko PVC vrećica s manjom količinom amfetaminima i marihuanom, 26 sjemenki marihuane kao i dvije precizne digitalne vage na kojima su pronađeni tragovi tri različite vrste droge. Sve to policajci su mu u pretrazi stana nakon uhićenja u siječnju ove godine pronašli, a Sikirić je priznao da je sve to planirao prodati.
– Radilo se o moja dva prijatelja koja su me molila da im nabavim, pa sam to i napravio. Ono što sam imao doma htio sam prodati, ali eto, sva sreća da nisam, spriječila me policija. Obećavam da se time više neću baviti. Vrijeme provedeno u pritvoru mi je bilo životna škola i garantiram svojom glavom i svojim životom da nema šanse da ikad više u životu ovakvo što napravim – rekao je Sikirić u svojoj obrani, napomenuvši kako želi zadržati posao, oženiti se dugogodišnjom djevojkom, te zasnovati normalnu obitelj.