Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

U Sinj po bodove vrijedne ostanka

02.03.2012. 23:00
U Sinj po bodove vrijedne ostanka


Večeras u 19.30 sati košarkaši Sonik-Puntamike su gosti sinjskog Alkara u utakmici koja je bodovno izuzetno bitna za obje momčadi. Pobjednik će nositi dodatna dva boda u Ligu za ostanak te će se vojničkim žargonom u 40 minuta igre u vrućoj sinjskoj dvorani pucati iz svih oružja. Kod Puntamičana je igrački arsenal za razliku od Sinjana oslabljen za dvije važne poluge. Kao i u Križevcima te protiv Svjetlosti u Jazinama prošlo kolo nedostajat će im Čakarun i Ramljak te će sav teret borbe pod obručima pasti na Marina Šarliju. Trener Neven Plantak će sam istaknuti kako nema razloga za kukanje bez obzira na ovaj očiti hendikep, i da se u Sinj ide po pobjedu s kojom bi se riješili veliki problemi oko ostanka u A-1 ligi.
– Idemo u Sinj bez Čakaruna i Ramljaka koji nisu mogli biti osposobljeni te smo u istoj situaciji kao u prethodna dva kola. Razlika je ipak u činjenici da je teško u kontinuitetu igrati utakmice praktički samo s jednim centrom koji će imati izuzetno težak posao naspram čak četvorice visokih igrača Alkara. Ne ide nam u prilog i zgusnuti raspored u ovoj završnici osnovnog dijela, jer već u srijedu nas očekuje još jedan jako važan dvoboj kontra Darde. No, to je naša realnost i nemamo pravo padati u neku apatiju nego pokušati izvući maksimum te se nadati najboljemu.
Sinjani su prava domaćinska momčad te je izuzetno teško igrati vrućoj atmosferi njihove dvorane.
–  Nije samo problem u bučnoj dvorani nego i u dobroj te kvalitetnom sastavu Sinjana. Odlično su pokriveni na svim pozicijama te imaju širinu na vanjskim i unutarnjim pozicijama. Prvenstveno su šuterski neugodni sa braćom Modrić, Bubalom i Gaurinom dok pod košem imaju također širinu s četvoricom igrača: Župićem, Tešijom, Ćurkovićem i Lozančićem. Naš cilj je pokušati neutralizirati njihove glavne poluge i agresivnim pristupom pokušati doći do šanse za dobrim rezultatom. Svjesni smo da nas isto tako sa suprotne strane očekuje neugodan gostujući teren, izuzetno nabrijana i agresivna momčad Alkara kojoj su kao i nama bodovi od egzistencijalne važnosti.
Razlog za optimizam leži u činjenici da ste odigrali odličnih 35 minuta protiv isto tako snažne Svjetlosti.
– Ta utakmica je pokazala da se sa pravim pristupom može nadoknaditi veliki hendikep koji trenutačno imamo. Ipak to je funkcioniralo u jednoj utakmici dok na duže staze taj nedostatak će sigurno isplivati na površinu. Veliki teret nam u ovoj situaciji samo sa jednim centrom pada na bekove koji se troše više nego inače te im zato pada koncentracija u napadu. Pokušat ćemo se nametnuti od prve minute sa pristupom kao i protiv Brođana i nadam se da će moji igrači moći odoljeti svim zahtjevima u utakmici. Obrana iz te utakmice kad smo u prve tri četvrtine primili tek 41 poen pokazatelj je da smo u stanju se homogenizirati i izvući taj maksimum koji tražim od svojih igrača – zaključio je Plantak pred gostovanje u Sinju.