Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Iskreno vjerujem da će se Tornado brzo vratiti u Višnjik

02.03.2017. 23:00
Iskreno vjerujem da će se Tornado brzo vratiti u Višnjik


Nije pitanje za milijun kuna, ali zanimljivo je čuti odgovor.
Dakle, gradonačelniče, gdje ste bili u srijedu od 18 sati? U Višnjiku? U Jazinama?
– Ni u Višnjiku ni u Jazinama!
Nego?
– Doma, gledao sam utakmicu Zadar – Cibona na televiziji.
I, što kažete?
– Pa, evo, koristim priliku i ovako javno čestitati svim igračima, treneru Aramisu Nagliću i stožeru na toj velikoj pobjedi. Velikoj jer je ostvarena pod teškim okolnostima, ali uz golemu borbenost i požrtvovnost što su oduvijek resile Zadar. Nije bilo moguće ne zamijetiti golemi entuzijazam, na koncu i nešto što je u sportu nezaobilazno – vjeru u sebe do zadnje tisućinke sekunde. Bravo još jednom i za momčad i za trenera!
Vidim da ste se užgali, što u Zadru nije teško kad se razgovara o bilo čemu povezanim s košarkom.
– Dirnulo me kad sam vidio da je pobjedu publika doživjela kao značajno postignuće. I sam sam u djetinjstvu i u mladosti proveo sate i sate na istočnoj tribini u Jazinama i predobro razumijem kakva strast ključa u navijaču Zadra i koliko je duboka ljubav prema klubu. Uostalom, što je košarka bez navijača?
No, dio navijača otišao je u Jazine…
– Žao mi je što se navijački korpus fizički razdvojio. Neuvijeno ću reći da iskreno vjerujem da će se Tornado brzo vratiti u Višnjik i na svoj način pomoći momčadi do kraja ove sezone. Klubovi i postoje zbog navijača, oni su primarni i tko to ne razumije, zalutao je u sport. Zadar u Tornadu ima najsrčanije navijače u Hrvatskoj, jedne od najsrčanijih u Europi.
Gdje je zapelo u odnosima između Vas kao gradonačelnika i Tornada?
– Ne vidim razloge. Od vremena kad su Tornado predvodili Boris Marin i Marko Butić vrata moga ureda i Grada Zadra uvijek su u dobroj vjeri navijačima bila otvorena i mišljenje Tornada uvijek je bilo važno. Iako razumijem nezadovoljstvo Tornada sadašnjim rezultatima, a i sam sam kao građanin i navijač nezadovoljan, ne uočavam ni razloge ni povode tom ‘zapinjanju u odnosima’, kako ste rekli.
Tornado ističe, uz ostalo, da u klubu ima propusta, krivih poteza…
– Ima krivih poteza, slažem se. No, postoje objektivne okolnosti i o svemu tomu otvoreno sam u više navrata razgovarao s predstavnicima Tornada.
Prije ste rekli da su Tornadu i navijačima vrata Vašeg ureda uvijek otvorena. Što ako ovih dana u dobroj namjeri ponovno zakucaju na njih?
– I Darko Kasap, predsjednik NO KK Zadar i ja uvijek smo za otvorene razgovore, za zajedničke najbolje moguće zaključke i za djelovanje u skladu s njima.