Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Još malo do otvorenja Malog Arsenala

02.03.2017. 23:00
Još malo do otvorenja Malog Arsenala


Mali Arsenal svoja će vrata posjetiteljima otvoriti 27. travnja, u sklopu proslave Dana Zadarske županije, potvrdio je Lovro Jurišić, voditelj projekta HERA za Zadarsku županiju. Radovi na objektu još uvijek traju, iako je riječ o finalnoj fazi.
– Radovi su uistinu pri samom kraju, očekujemo ovih dana završetak vanjskih radova, a nakon 13. ožujka bi se krenulo s unutarnjim uređenjem. Do kraja mjeseca, što je nekakav krajnji rok, bi kompletni radovi na uređenju Malog Arsenala trebali biti gotovi, kazao je Jurišić.
Naime, već sad je veliki dio radova gotov, ispred ulaza je postavljeno staklo kroz koje se mogu vidjeti arheološki iskopi, a i unutar samog objekta su postavljena stakla za multimedijsku projekciju. Sada prethodi postavljanje glavnih vrata i prozora, te na kraju samo unutarnje uređenje.
Ukupna vrijednost projekta uređenja Malog Arsenala je 385.000 eura, od čega je Europska unija preko IPA Programa jadranske prekogranične suradnje financirala 327.000 eura, a Zadarska županija 58.000 eura.