Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na čelo Nina zasjeli najmlađi sugrađani

02.03.2017. 23:00
Na čelo Nina zasjeli najmlađi sugrađani


Veliki broj okupljenih i znatiželjnih Ninjana s divljenjem je pratio raskošne kreacije dječje karnevalske povorke koja je uz glazbu, pjesmu i ples prodefilirala Kalelargom te ostalim gradskim ulicama i trgovima. Povorka je brojila 50-tak djece polaznika Dječjeg vrtića “Morska vila” u pratnji njihovih odgojiteljica Irene, Jadranke, Nikoline i ravnateljice Irene Ćuk. Domišljatim maskama mališani su njihovim roditeljima te odraslim sugrađanima, koji su ih pratili čitavim putem od zgrade vrtića do Gradske uprave, predstavili svoje omiljene junake iz mašti i bajki kao i likove poput sunca i ostalih planeta, cvjetova soli, letećih medvjedića, rajskih ptica, astronauta, svemiraca i mnogih drugih.
Inače, uoči povorke male su maškare u dvorištu zgrade vrtića osudile, a potom i zapalile Krnju Škariotskog, glavnog i jedinog krivca za sve probleme. U optužnici je uz ostalo stajalo: “Dobro došli dragi ljudi, dođite bliže, Krnji se sudi. Kriv je za sve što nas muči, kriv je što smo bolesni bili kući. Kriv je za slinavi nos i upalu uha, kriv je što imamo komaraca i muha. Kriv je za poplavu u malom vrtiću, kriv je što ne glumimo u Winks crtiću. Kriv je što nam za doručak nije čokolada, kriv je za sve do sada. Upali baklju bliže, bliže je daj, jer zločestom Krnji je došao kraj!”
Nakon ovog čina vesela i raspjevana povorka uputila se prema Gradskoj upravi. Ispred ulaza dobrodošlicu im je poželio gradonačelnik Emil Ćurko sa suradnicima. Nakon što im je predao ključ Grada, gradonačelnik ih je poveo u gradsku vijećnicu gdje ih je počastio slatkišima i sokovima. U krilo je posjeo buduću Gradonačelnicu i preporučio joj da Ninom ona i njezine male maškare vladaju na dobrobit čitavog puka.