Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Razbojnicima s “macom” ukupno sedam godina zatvora

02.03.2017. 23:00
Razbojnicima s “macom” ukupno sedam godina zatvora


Na ukupno sedam godina zatvora, zbog dvije razbojničke pljačke trgovina na zadarskom području, sudac Županijskog suda u Zadru Marijan Bitanga nepravomoćno je osudio Dalibora Vukelića (34), Luku Ivaniševića (35) i Josipa Banića (24). Vukeliću koji je dva razbojništva počinio u vrijeme dok je bio pod uvjetnom osudom odmjerio je jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora, Ivaniševiću je presudio dvije i dva mjeseca, a Baniću godinu i deset mjeseci.
Na teret im se stavljalo da su 17. prosinca 2012. godine oko 18 sati, s ciljem da se domognu novca, maskirani kapuljačama i šalovima te naoružani plastičnim pištoljem i čekićem upali u trgovinu Bakmaz u Murvičkoj ulici u Zadru. Prema optužnici do trgovine su se dovezli Vukelićevim fiat puntom na koji su stavili lažne tablice, a potom su Ivanišević i Banić ušli u trgovinu u kojoj je bila samo jedna djelatnica i od nje zatražili novac. Banić je čekićem razbio kasu nakon čega su uzeli 1.193 kune i par kutija cigareta te sjeli u auto u kojem ih je čekao Vukelić i odvezli se u nepoznatom pravcu.
Drugo djelo koje im je tužiteljstvo stavljalo na teret počinili su 20. prosinca 2012. godine oko 18,35 sati u mjestu Briševo.
Maskirani su uletjeli u trgovinu “Sonik” gdje je bila jedna djelatnica te naoružani kao i kod pljačke Bakmaza uz prijetnju čekićem zatražili novac. Uz povik: “Ovo je pljačka!” Vukelić je trgovkinju poprskao sprejem po očima i s obje ruke odgurnuo uslijed čega je nesretna žena pala na pod, da bi je potom na podu nekoliko puta udario nogom u predjelu rebara po lijevoj strani tijela. Žena je zadobila lakše tjelesne ozljede, a maskirani dvojac je osim 3.385 kuna iz kase s police trgovine uzeo i cigarete vrijedne ukupno 780 kuna te se na isti način, kao i u prvom slučaju, dao u bijeg.