Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Usred dana muškarac “se nudio” učenicama Gojka Matuline

02.03.2017. 23:00
Usred dana muškarac “se nudio” učenicama Gojka Matuline


Zbog nepoznatog muškarca koji se u jutarnjim satima višekratno “motao” oko Obrtničke škole Gojka Matuline u Zadru među djelatnike, roditelje, ali i učenice te škole uvukao se strah i nelagoda. Ravnateljica škole Maja Selimović već godinama upozorava na zapušteni okoliš u kojem se okupljaju svakakvi sumnjivi likovi, a problem je eskalirao ove zime te je doveo do uhićenja jednog osumnjičenika. Zbog ovog problema na posljednjoj sjednici županijske skupštine reagirao je i vijećnik Drago Čulina koji je apelirao na župana Stipu Zrilića da se zaštite učenice tako da Županija u donošenjima financijskih planova promptno djeluje na način da se u dvorištu škole izgrade dva rasvjetna stupa.
– Nažalost, sve što je vijećnik Čulina rekao na Županijskom vijeću, istina je. Bili smo svjedoci nemilih događaja u kojima je nekoliko puta intervenirala i policija. Svi nemili događaji dogodili su se za vrijeme jutarnje smjene, znači u sred bijela dana, napisala je Selimović. Iz njenog očitovanja razvidno je da je osnovni problem u nesređenim imovinsko-pravnim odnosima pa stoga izostaje i briga o prostoru dijela zgrade i oko škole.
– Pravi vlasnik je MORH, a kako Vlada najavljuje svi takvi zapušteni prostori trebali bi u dogledno vrijeme prijeći u vlasništvo Ministarstva državne imovine. Zbog toga sam se dopisima obratila i MORH-u (Služba za graditeljstvo i zaštitu okoliša) i Ministarstvu državne imovine (ministru Goranu Mariću) kako bi ih upoznala s problematikom ovog prostora. Iako su dopisi upućeni 28. studenog 2016. do danas nisam dobila nikakav odgovor, navela je Selimović.
Iz PU zadarske potvrdili su kako su imali nekoliko dojava roditelja i ravnateljice o nepoznatom muškarcu koji uznemirava učenice obrtničke škole na način da im pristupa, traži ih brojeve mobitela i nudi im druženje.
– Priveden je jedan muškarac kojeg su fotografirali iz škole te je provedeno kriminalističko istraživanje, ali nisu utemeljeni elementi kaznenog djela, no on je upozoren na neprimjereno ponašanje te od tada nije bilo novih incidenata, rekao je Elis Žodan iz PU zadarske, naglašavajući kako policija u svim takvim slučajevima vrlo promptno odreagira i izlazi na teren.