Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Odigrati kako je i Hrvoje igrao

Autor: Andrija Dešpoja

02.04.2010. 22:00
Odigrati kako je i Hrvoje igrao

Foto: Daniel KASAP



Igrat ćemo onako kako je Hrvoje igrao: čvrsto, muški i beskompromisno – najavljuje Dalibor Zebić


Proljetni dio sezone zasad djeluje kao iz bajke, jer nogometaši Zadra u pet kola nakon zimskog odmora jednostavno ne znaju za poraz. Nakon tri neriješena ishoda počeli su stizati i trobodi, prvo protiv Međimurja na Stanovima, a onda i dugo čekana gostujuća pobjeda u Sesvetama. Upravo na krilima tog slavlja nad Croatiom, Zebićevi igrači će tražiti nova tri boda večeras protiv Osijeka. Motiva sigurno ne nedostaje zadarskim nogometašima, jer borba za ostanak je još uvijek vrlo aktivna, pored toga dodatno pomažu i najave Osječana kroz medije da dolaze po pobjedu, a najveći poticaj će ipak predstavljati to što se utakmica igra točno na obljetnicu pogibije bivšeg Zadrovog prvotimca, Hrvoja Ćustića. Stoga Dalibor Zebić nije imao ništa “pilati naopako” kako to obično biva kad se radi o trenerima i nihovim najavama, nego je najednostavnije najavio pohod na pobjedu.
– Nemamo što kriti, nas zanima isključivo pobjeda protiv Osijeka. Imali smo prvo tri remija, pa smo ostvarili dvije pobjede i želimo doći do trećeg troboda u nizu. Iako smo se pobjedom u Međimurju malo odmakli od opasne zone još uvijek nismo ni blizu potvrde ostanka u ligi i u kontekstu svega toga treba nam ta pobjeda nad Osječanima. Osam je kola do kraja i ne smijemo dopustiti neko spavanje ili zadovoljstvo s dosad učinjenim nego želimo uspjehom protiv Osječana položiti s odličnim na polovici proljetnog dijela – na prvu će Zebić koji je pored prve želje zvane trobod naglasio i neke druge želje ili scenarije koje bi volio vidjeti od svojih igrača na terenu.
 – Nadam se da ćemo moći vidjeti vrlo rastrčan i borbeni Zadar. Vidim u najavama Osječana kroz medije da dolaze po pobjedu i moram priznati da nam takav stil odgovara. Priželjkujemo uvijek da protivnik na Stanove dolazi otvorenog garda, sa željom za nadigravanjem. Mislim da smo u takvom odnosu snaga na terenu puno opasniji, jer se otvara prostor i možemo lakše doći do protivničkog gola.
Utakmica s Osijekom pada točno na drugu obljetnicu pogibije Hrvoja Ćustića. Zebić nije propustio istaknuti i to kao vrlo bitnan čimbenik u izgradnji pobjede nad Slavoncima.
– Krenut ćemo od prve minute agresivno i vrlo borbeno. S obzirom da se igra na dan pogibije Hrvoja Ćustića bit će to još jedan motiv više koji će moje igrače potaknuti na maksimalan angažman. To znači da će igrati upravo onako kako je Hrvoje igrao: čvrsto, muški i beskompromisno. Također se nadam da će navijači znati prepoznati taj datum i važnost same utakmice za nas te da će doći u velikom broju i tako uljepšati nadolazeće blagdane – zaključio je Zebić.
Vjerojatni sastav: Ježina – Skočibušić, Glumac, Puljić – Bilaver, Banović, Surać, Jerbić, Čuljak – Terkeš, Santini. Pričuve: Gluić, Šiklić, Vasilj, Ćurjurić, Mršić, Piškor, Mitrović.


 NE VIDE VIDU




Na Stanove dolazi ugledni hrvatski prvoligaš kojeg predvodi Domagoj Vida, trenutačno najtraženiji igrač lige. Pribojavaju li se Zadrani stasitog Slavonca?
– Respektiramo svakog igrača Osijeka, a ne samo Vidu. Ipak mi smo domaćini i tko god dolazi na Stanove moramo prvenstveno gledati sebe i postaviti se agresivno s intencijom prema protivničkoj polovici. Mislim da smo u trenutno boljoj formi od njih, jer Osijek nije do pobjede u Puli posebno nešto briljirao. Iza nas je pet dobrih utakmica i siguran sam da nećemo razočarati ni šesti put – prokomentirao je Zebić.


 SANTINI: OVO SU ZA NAS EMOTIVNI DANI


Ivan Santini, koji je ovog proljeća postigao tri gola i vodeći je strijelac momčadi sa Stanova, jedva čeka dvoboj s Osječanima.
– Protekli dani za nas su bili vrlo emotivni zbog Hrvojeve obljetnice smrti. Ovih dana o Hrvoju posebno razmišljamo i o svemu što nam je on ostavio. Svaku utakmicu igramo i za njega, ali ovu protiv Osijeka bit ćemo posebno motivirani. Očekujem našu dobru igru, vrijeme je da publici pružimo utakmicu u kojoj neće morati strahovati do posljednjeg trenutka za konačan ishod. Znamo da bismo s tri boda napravili najveći dio posla oko ostanka i učinit ćemo sve za pobjedu – kaže Santini.


 OSIJEK U ZADRU NAKON DVIJE GODINE


Osječani su posljednji put na Stanovima gostovali prije dvije godine, kišnog 22. ožujka 2008. utakmica je završila 1:1. Zadar je poveo preko Terkeša u 39. minuti, a izjednačio je Višević 15 minuta prije kraja. Bila je to posljednja utakmica prije dvoboja s Cibalijom na kojem je stradao Hrvoje Ćustić.
Za Zadar su tada nastupili: Subašić, Parmaković, Batkoski, Puljić, Bilaver, Surać, Župan (od 84′ Balašković), Tomasov, Ćustić, Terkeš, Mitrović (od 76′ Milin). Trener: Josip Butić.
Nakon toga u 3. kolu u sezoni 2008./09. Zadar je Osijek ugostio u Šibeniku (završilo je 2:2) budući da Stanovi nisu imali prvoligašku licenciju. Posljednja tri dvoboja današnjih suparnika odigrana su u Gradskom vrtu gdje su Osječani upisali tri pobjede (3:0, 1:0, 3:0). (Š. Ć.)