Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Psi u potrazi za tijelom ubijene na zadarskom deponiju

02.04.2011. 22:00
Psi u  potrazi za  tijelom ubijene na  zadarskom deponiju


Ukoliko psi tragači, koji su na deponij dovedeni u kasnim večernjim satima, ne pronađu ostatke tijela ubijene žene, to ujedno znači i kraj potrage za njezinim tijelom
Dvadesetak specijalno dresiranih pasa tragača u pratnji  gospićkih i slatinskih geesesovaca sinoć su u 20 sati na gradskom  deponiju u Diklu započeli posljednju fazu potrage za tijelom lani  ubijene Ljubice Filipović Sorić. Naime, zbog troškova bušenja rupa  na mikrolokaciji koju su još prije gotovo četiri mjeseca odredili  policajci zadarskog krima, bušilice zagrebačke tvrtke koja je prije  desetak dana angažirana za potrebe potrage, u petak su uklonjene s  deponija.
Kako doznajemo, na prostoru od 100-tinjak metara četvornih oni su izbušili stotinjak rupa, a daljnji radovi obustavljeni su,  jer je cijena izvedenih radova koji se plaćaju po metru dubinskom  premašila onu dogovorenu od oko 850 tisuća kuna. Prvotna procjena  troškova temeljena na ponudi zagrebačke specijalizirane tvrtke  izračunata je prema procjeni da bi na tom dijelu naslage smeća mogle  dosezati do pet metara, no kada su započeli s bušenjem, mjestimično  je dosegnula i do devet metara, što je znatno povećalo troškove.
Ukoliko psi tragači, koji su na deponij dovedeni u kasnim  večernjim satima ne pronađu ostatke tijela ubijene žene, to  ujedno znači i kraj potrage za njezinim tijelom. Jedina nada u tom  slučaju ostaje da će se u neko dogledno vrijeme pronaći financijska sredstva za pokretanje nove potrage. Psi su se, naime,  prošli tjedan prilikom jedne pretrage izbušenih rupa fokusirali na  jednu bušotinu, no nakon što su policajci i zaposlenici na deponiju  taj dio prekopali sloj po sloj, pokazalo se lažnom uzbunom.
Informaciju da se tijelo ubijene Ljubice nalazi upravo na  deponiju policija je doznala od njezina ubojice, supruga Zorana  Sorića koji je 4. prosinca prošle godine priznao njezino ubojstvo.  Ispričao je kako su se godinu dana ranije posvađali, a potom da je  Ljubica u naguravanju koje je uslijedilo u žaru svađe, nespretno  pala i udarila glavom o noćni ormarić. Udarac je, prema njegovoj  priči bio koban, te je na mjestu preminula. Sorić nije pozvao  liječnike, a ni policiju, već je ubojstvo odlučio prikriti. Tijelo  nesretne žene zamotao je u deku i kartonsku kutiju te bacio u  kontejner pred zgradom na Meladi gdje su tada u unajmljenom  stanu živjeli. Mjesto svog monstruoznog čina pomno je počistio,  riješio se njezinih osobnih stvari te se odselio. Svima, uključujući  i Ljubičinu maloljetnu kćer, Sorić je rekao kako ga je Ljubica  napustila te da ne zna gdje je. Njegov opaki plan osujetila je  malodobna Dolores, koja je majčin nestanak prijavila policiji.  Sorić se od priznanja nalazi u pritvoru zadarskog Istražnog centra  gdje čeka početak suđenja.