Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kao da će svaki tren istrčati na travnjak

02.04.2012. 22:00
Kao da će svaki tren istrčati na travnjak


Tiha povorka. Kao i prije četiri godine kada su iz kruga bolnice svi došli na Stanove. Tamo gdje je Hrvoje zapravo – živio. Jer njegov su dom bili i ostali Stanovi, stadion na kojem je 29. ožujka 2008. teško stradao na utakmici Prve HNL Zadar – Cibalia. Hrvoje Ćustić 3. travnja 2008. preselio je Ocu i od tada se nogometni život u Zadru dijeli na dva razdoblja. Onaj prije i onaj poslije Hrvoja. Strašan događaj odjeknuo je daleko izvan hrvatskih granica, a izrazi sućuti u klub, čije je sjedište danas u Ulici Hrvoja Ćustića, stizali su od svih najvažnijih nogometnih institucija.
Četiri godine kasnije Hrvojeva obitelji, suigrači, prijatelji, stručni stožer, vodstvo kluba, navijači… svi zajedno ponovno ispod istočne tribine, na mjestu koje je zauvijek obilježilo zadarski nogomet. Svijeće i cvijeće vanjski su znak onog što u ovakvim trenucima osjećamo.
– Svaki dan živimo s tom tragedijom, svaki put kad izađeno na teren sjetimo se Hrvoja, sjetimo se te utakmice… Ovdje smo zapravo najbliži Hrvoju. Tu je njegova slika, njegove kopačke, čini nam se kad da će svaki trenutak istrčati na travnjak i krenuti za loptom – rekao je Dalibor Zebić, koji je te 2008. bio, baš kao što je to i danas, trener Zadra.
Klubovi Prve HNL Hrvoja su se minutom šutnje sjetili na utakmicama 24. kola odigranima prošlog vikenda.
– Svaki 3. travnja za nas je tužan dan, baš kao što je tužna i svaka naša utakmica bez Hrvoja. Ovo je prilika da se svi zajedno na neki način javno sjetimo našeg prijetelja i suigrača. No, u našim srcima pamtit ćemo Hrvoja svaki dan našeg života – dodao je Zebić te izrazio nadu da će se Zadar Hrvoju odužiti i nekim trajnim obilježjem.
– Umjesto spomen ploče, s obzirom da je Hrvoje bio naš igrač i veliki navijač, možda bi se trebalo razmisliti o nekom trajnom obilježju na dresovima, sportskoj opremi, možda i na grbu kluba… Na taj način sačuvali bismo sjećanje na Hrvoja i onda kada nas koji smo s njime živjeli više ne bude na ovoj zemlji.
Nakon Stanova svijeće i cvijeće na Hrvojevom grobu u Murvici, Ćustićevom rodnom mjestu, gdje je i služena sveta misa zadušnica.