Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Neće više biti načelnici: Škara, Dević, Vidov, Surić, Marušić…

Autor: Velimir Brkić

02.04.2013. 22:00
Neće više biti načelnici: Škara, Dević, Vidov, Surić, Marušić…

Foto: Velimir BRKIĆ



Lokalni izbori, koji će se održati u trećoj nedjelji svibnja, iznjedrit će neka nova imena. Birači će u Zadarskoj županiji, osim članova općinskih, gradskih i županijskog vijeća, birati i šest gradonačelnika i 28 načelnika.
Najjača politička stranka u Zadarskoj županiji, ipak u lokalne izbore u treću nedjelju svibnja HDZ ide s podosta novih kandidata. Dragutin Miočić, gotovo 20 godina načelnik Ražanca, neće više biti HDZ-ov kandidat, nego će na izbore s nezavisnom listom. Ni mlada načelnica Općine Lišane Ostrovičke Ivana Dević neće se natjecati za načelničko mjesto na idućim lokalnim izborima.
– Kandidat HDZ-a na izborima bit će Ivica Musić, predsjednik Općinskog vijeća, obznanila je Dević.
Načelnik Općine Kali na otoku Ugljanu neće više biti Tino Vidov, kandidat HDZ-a bit će bivši haenesovac i nezavisni kandidat Zvonko Mišlov, sada član HDZ-a.
– Došlo je vrijeme da se povučem i da me zamijeni netko mlađi. Uvjeren sam kako je Mišlov najbolji izbor za Kali, kazao je Vidov.
U jednoj od najmanjih općini u Zadarskoj županiji, ravnokotarskom Galovcu, osim aktualnog načelnika Marina Gulana u utrci su još tri kandidata, Goran Burčul (HSP Ante Starčević), Ante Raspović (HNS) i dugogodišnji načelnik, povratnik Slavko Šare (HSS).
VIŠE U TISKANOM IZDANJU