Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ninčević i Župan na drugom mjestu

Autor: Hina (H)

02.04.2013. 22:00
Ninčević i Župan na drugom mjestu


Hrvatski jedriličari nastavljaju s dobrim rezultatima na regati Svjetskog kupa u Palma de Mallorci. Enia Ninčević i Romana Župan u ženskom dvojcu su druge, Tonči Stipanović u Laseru je deseti, Milan Vujasinović je u Finnu stigao do 13. mjesta, dok su Pavle Kostov i Petar Cupać u ‘četrdesetdevetki’ na 15. mjestu
Drugo mjesto za Eniu Ninčević i Romanu Župan među ženskim dvojcima, najbolji je njihov rezultat ikad na regatama ove razine. “Dobro smo krenule u prvom plovu, ali je vjetar jako otišao u desno, pa smo se u sredini flote borile do kraja za svako mjesto i ušle 15. u cilj. Drugi plov smo od početka bile u samom vrhu. Zadovoljne smo, šteta prvog plova,” komentirala je Enia Ninčević. Prve su i dalje Britanke Wegeulin/Mcintyre.
Tonči Stipanović u Laseru napredovao je za jedno mjesto, sad je deseti. “Bilo je super, prvi sam plov čak i vodio, ali pred oznaku vjetar je toliko promijenio smjer da to nisam mogao spasiti, ekipa je došla na oznaku praktički s vjetrom u bok. U drugom plovu opet jak vjetar, držao sam se oko trećeg – četvrtog mjesta, međutim nedostajalo je malo snage za zadržati tu poziciju, pa sam u cilj ušao šesti. Još jedan dobar dan,” kazao nam je Tonči. Vodi Njemac Phillip Buhl.