Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Jovančević: Žulja nas Solaris, ali sezona je bila uspješna

02.04.2017. 22:00
Jovančević: Žulja nas Solaris, ali sezona je bila uspješna


Porazom od Solarisa vaterpolisti Zadra 1952 završili su sezonu u kojoj su osvojili sedmo mjesto u regionalnoj A-2 ligi, dok u Prvenstvu Hrvatske nisu uspjeli ući u četvrtfinale. Na tom ih je putu zaustavio Solaris koji je pobijedio u obje kvalifikacijske utakmice za plasman među osam najboljih hrvatskih momčadi. Šibenčani su u Zadar donijeli pobjedu od dva gola (6:4) iz prve utakmice i taj su kapital znali sačuvati. Nade domaćih poljuljao je i neiskorišteni peterac Marina Jovančevića u ranoj fazi utakmice, a rezultat je samo dva puta bio izjednačen (5:5, 6:6) dok je ostatak dvoboja prednost bila na strani gostiju. Zadrani tako praktično nijednom nisu ugrozili prednost gostiju kojima će sljedeća prepreka biti Jug.
– Očekivali smo ovakvu utakmicu u kojoj smo pokušali smiriti naše igrače kako se ne bi opterećivali zaostatkom iz prve utakmice. U tome nažalost nismo uspjeli. Dogovor je bio odigrati najbolje što možemo i ne gledati semafor, odnosno ne razmišljati o tome da što prije trebamo doći do tri gola razlike – kaže Goran Jovančević, trener Zadrana, koji se slaže da je njegova momčad ipak prerano završila sezonu.
–  Solaris nas je dvaput pobijedio u kvalifikacijama, s te strane im čestitamo i želimo im sve najbolje u nastavku natjecanja. Mi nismo samo sportski rivali kao prvi susjedi, već smo i sportski prijatelji ovisni jedni o drugima. Međutim, kad se sjetimo da smo dva puta bili bolji od njih u regionalnoj ligi žao nam je što nismo u četvrtfinalu. Utakmice s Jugom su nešto što smo sigurno zaslužili, ali ne možemo reći ni da ih Solaris isto tako nije zaslužio.
ZADAR 1952- SOLARIS 6:7
(0:1, 3:3, 2:2, 1:1)
ZADAR – Bazen ŠC Višnjik. Gledatelja: 200. Suci: Periš, Banovac (Split).
ZADAR 1952: Zdrilić, Jakupović, Grozdanić 1, Burić, Čačić, Jovančević1, Vučković, Stipić 1, Magaš, Banovac 1, Zelić, Jurišić, Jurlina, Vrbnjak 2. Trener: Goran Jovančević.
SOLARIS: Jukić, Malenica 1, Komadina, Bajić 1, Petković 3, Jakovac, Rončević, Rak, E. Seferović 1, Bulat 1, Lipar, T. Seferović, Samodol, Šparada. Trener: Renato Vrbičić.