Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Mladi pokazali način na koji promišljaju

02.04.2017. 22:00
Mladi pokazali način na koji promišljaju


U Odjelu Muzej grada Zadra Narodnog muzeja Zadar u prisustvu velikog broja učenika i njihovih profesora otvorena je izložba radova Smotre “Art dizajn 2017”, koja se održava u organizaciji Zadarske županije i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.
Ovogodišnja 16. Smotra Art dizajn učenika osnovnih i srednjih škola uključena je u projekt “Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka” koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” Tema ovogodišnje smotre je Poetika slike, a sudjeluju četiri osnovne i osam srednjih škola Zadarske županije. Izloženo je oko 80 učeničkih radova u različitim tehnikama i materijalima.
Uime domaćina okupljene je pozdravila Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja Zadar.
– Vidimo društvenu, kulturološku dimenziju, način na koji mladi promišljaju. Lokalna zajednica se ponosi svojim učenicima. Promocija Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn je prikazana u Gradskoj loži na izložbi Bura, kao i na radionicama koje još traju. Pred nama je 80 učeničkih radova, uživajte u svijetu kakav su doživjeli naši mladi, poručila je Peroš.
U prigodnom programu koji je pratio otvorenje izložbe sudjelovali su učenici Škole za primijenjenu umjjetnost i dizajn, a među ostalim su se mogle pogledati i dvije modne revije.