Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Domdjoni spreman za obranu titule

Autor:

02.05.2009. 22:00
Domdjoni spreman za obranu titule

Foto: Sebastian GOVORČIN



Jedva čekam stati na tatami i da prva borba započne, onda će mi biti mnogo lakše – kaže Domdjoni
Kad u jednom sportu kao što je karate, Hrvatska ima svjetskog i europskog prvaka onda je svaki rezultat ispod toga ravan neuspjehu. Taj problem ima sigurno Biograđanin Danil Domdjoni koji pred početak Europskog prvenstva u karateu, što se održava od 8. do 10. svibnja u Zagrebu, završava s pripremama za pokušaj obrane europskog naslova. Prošla godina za Domdjonija je bila godina u kojoj je u Tallinu (svibanj) osvojio europski, a u Tokiju (studeni) i svjetski naslov. U Zagrebu za desetak dana Domdjoni će se nalaziti u statusu izazivača i nadati se da će s pobjedama u četiri borbe doći u poziciju braniti svoju titulu.
– Finiširam te završne pripreme, koje su bile vrlo naporne. Ipak sam zadovoljan učinjenim u tom periodu, jer prvenstveno nije bilo nikakvih ozljeda. Trenirat ću do otvaranja prvenstva smanjenim intenzitetom i nadam se da ću biti maksimalno spreman za pet borbi koliko mi je potrebno za obranu titule – o pripremama će Domdjoni.
Mnogo je teže braniti nego osvajati titule. K tome naslov branite u svojoj domovini, pred svojom publikom. Je li to pojačava pritisak ili olakšava?
– Postoji određeni pritisak, ali ću to shvatiti kao motiv više. Na kraju krajeva, sam sam kriv za takvu situaciju i nadam se da neće biti problema. Jedva čekam stati na tatami i da prva borba započne, onda će mi biti mnogo lakše. Iako moram priznati da će biti dosta teško, jer mi za protivnika može doći bilo tko.