Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Gradska glazba Zadar povezala Hrvatsku i Italiju

Autor: Valentina Mlađen

02.05.2010. 22:00
Gradska glazba Zadar povezala Hrvatsku i Italiju

Foto: Sebastian GOVORČIN



Zamjenik gradonačelnika grada Zadra Dražen Grgurović primio je u petak u Gradskoj vijećnici članove Puhačkog orkestra “Mons. L. Aldrighetti” iz talijanskog prijateljskog grada Soave. Prošle godine Gradska glazba Zadar je na poziv ovog orkestra sudjelovala na njihovoj 9. međunarodnoj manifestaciji “Muzika i vino” u gradu Soave te se radi o uzvratnom posjetu zadarskoj Gradskoj glazbi.
– Budući da je Gradska glazba Zadar bila na gostovanju u Soavi na nekoliko dana mi na ovaj način uzvraćamo to gostoprimstvo. Ovaj posjet pokazuje jedan kvalitetan i pozitivan primjer kako se mogu održavati prijateljstva između gradova, gradskih glazbi, sportskih klubova. Nadam se da će ovo trajati i da će postati tradicionalno te da će naša Gradska glazba svake godine ići u Soavu, a njihov Puhački orkestar da će dolaziti k nama, rekao je Grgurović. Članove orkestra primio je u Velikoj vijećnici i pozdravio ih prigodnim govorom. U svom govoru naglasio je stoljetnu tradiciju zadarske Gradske glazbe kao i tradiciju bogatog kulturnog naslijeđa grada Zadra. Tom prilikom su razmijenjeni i simbolični pokloni pa je tako Grgurović predstavniku orkestra Gianniju Laperni predao medalju sv. Krševana, a predstavniku grada Soave Silviju Camponogari monografiju grada Zadra i CD te neizostavni Maraschino. Od gostiju su dobili također piće koje se tradicionalno proizvodi u Soavi te monografiju Soave i CD.
Povodom Međunarodnog praznika rada Gradska glazba Zadar svirala je budnicu ulicama i trgovima Zadra s početkom u 9 sati, a na Narodnom trgu u 11 sati održan je promenadni koncert na kojem je uz Gradsku glazbu Zadar nastupio i gostujući puhački orkestar “Mons. L. Aldrighetti” iz Soave. Osim Zadra koncert je održan i u Ninu.