Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Juraj Ugrinić i Viktor Lenac pobjednici 1. biciklističkog maratona “Vransko jezero”

Autor: Ante Vidović

02.05.2010. 22:00
Juraj Ugrinić i Viktor Lenac pobjednici 1. biciklističkog maratona “Vransko jezero”

Foto: Adam VIDAS



Juraj Ugrinić iz Zadra u kategoriji profesionalaca i Viktor Lenac iz Rijeke u kategoriji rekreativaca pobjednici su prvog velikog biciklističkog maratona “Vransko jezero”. Maraton je jučer održan na biciklističkim stazama u okruženju Vranskog jezera u organizaciji TZ Pakoštane i suorganizaciju Javne ustanove PP Vransko jezero. Na “bicikliranje” trideset i sedam kilometara dugačkom stazom koja okružuje Vransko jezero odvažilo se 100-tinjak biciklista, većinom iz priobalnih županija i Zagreba.
– Ovim maratonom povezali smo centar Pakoštana i zaleđe mjesta. Našim mještanima želimo pokazati da se u njihovoj blizini nalazi atraktivna biciklistička staza koja prolazi kroz park prirode i ornitološki rezervat. Izuzetno smo zadovoljni s brojem prijavljenih sudionika. Nastojat ćemo da ona postane tradicionalna utrka, jedna od najboljih i najatraktivnijih u Hrvatskoj, rekla je direktorica TZ Pakoštane Danijela Vulin.
Iako trideset i sedam kilometara dugačka staza djeluje zahtjevno, ona to nije i svakom sudioniku nudi da na svoj način, bilo natjecateljski ili rekreativni, doživi prirodne ljepote PP Vransko jezero koje se proteže kroz Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju, kako je rekao biciklist koji je pomogao u organizaciji utrke Joško Fržop.