Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Padovi usporili Marina Jakovčeva i Roka Vukića

02.05.2011. 22:00
Padovi usporili Marina Jakovčeva i Roka Vukića


Zadar je velike nade polagao u Marina Jakovčeva, trenutačno vodećeg u Kupu među početnicima A, međutim pad i defekt na kotaču Jakovčeva su spriječili da i petu utrku za redom postane najbolji


Kružna staza koja povezuje Ploču, Dračevac i Babindub u nedjelju je okupila 100-injak vozača iz hrvatskih i klubova iz Bosne i Hercegovine, sudionika 52. Velike nagrade 1. svibnja. Biciklistička utrka u spomen na poginulog branitelja Domovinskog rata Damira Zdrilića vozila se u osam kategorija, a sa starta su u 12 sati prvi krenuli juniori, veterani, rekreativci i žene.
Dionicu duljine 52,5 km najbrže je apsolvirao junior Bruno Maltar (Sokol Cestorad), kojem je do cilja trebalo sat i 19 minuta. U ženskoj konkurenciji najviše uspjeha imala je Antonela Ferenčić (Merdijan Kamen), dok je zapažen nastup s osvojenim trećim mjestom upisala i Antonia Stipaničev (Sv. Donat). Na pobjedničku stepenicu postolja još se su se popeli: Dragutin Špiljak (Stubaki) u kategoriji veterana, odnosno njegov suvozač Damjan Ivšak, najbolji među rekreativcima i vozačima kategorije sport.
U 14 sati uslijedila je utrka kadeta (6 krugova – 45km), bodovana za Kup Hrvatske. Prošavši ciljnom ravninom prvi, Filip Čengić je pokazao da vinkovački Sokol Cestorad ove sezone može računati i na velike dosege u kadetskom uzrastu. Stazu je prevalio u vremenu 1:09.29. Boje Zadra, kluba organizatora natjecanja, branio je Dominik Petani, koji je na kraju zauzeo sedmo mjesto. Manje uspjeha imao je Mario Perović (Sv. Donat), jedan od vozača koji nisu završili utrku.
Utrke s najviše zadarskih biciklista bile su one u početničkim kategorijama. Biciklisti do 13, 14 i 15 godina ogledali su se na stazi duljine 22,5 km. Zadar je velike nade polagao u Marina Jakovčeva, trenutačno vodećeg u Kupu među početnicima A, međutim pad i defekt na kotaču Jakovčeva su spriječili da i petu utrku za redom postane najbolji. Ipak, do Kup bodova je stigao na kraju se plasiravši na četvrtu poziciju. S devet stotinki prednosti bolji od njega bio je Roko Vukić (Sv. Donat). Pad samo 500 metara pred ciljem i Vukića je, kao prethodno Jakovčeva, koštao prvog mjesta. Novonastalu situaciju najbolje je iskoristio Karlo Očko (Stubaki), dok su Karlo Jurić i Luka Filajdić (oba Zadar) zauzeli deveto i 10. mjesto.
Damir Čančar (Stubaki) bio je najuvjerljiviji u konkurenciji početnika B, a Ante Tokić (Sv. Donat), osmi. Početnici C gledali su u leđa aktualnom prvaku Hrvatske Viktoru Potočkom (Stubaki), no Marijan Kević (Sv. Donat), veselio se trećem mjestu i bodovima za drugu poziciju u Kupu. Njegovi klupski kolege Roko Zorović i Ivan Knežević zadovoljili su se s petim i šestim vremenom među U 13 vozačima.


 SVETI DONAT VOZIO I U STUBIČKIM TOPLICAMA




U subotu se u Stubičkim Toplicama održala Nagrada Stubičkih Toplica, utrka bodovana za Kup Hrvatske u kategorijama početnika na kojoj su nastupile i najmlađe uzdanice Biciklističkog kluba Sveti Donat. Početnici C vozili su šest krugova, tj. 12 kilometara. Marijan Kević dionicu je svladao osvojivši treće mjesto, dok su Roko Zorović, Ivan Knežević i Bruno Glavaš ciljem prošli četvri, deveti, odnosno 14. Sva četvorica upisali su nove Kup bodove. Sv. Donat se predstavio i u uzrastu Početnika A, u kojem je Roko Vukić osvojio drugo mjesto među domaćim biciklistima, a šesto ukupno.