Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Utakmica koju je najlakše odigrati

02.05.2011. 22:00
Utakmica koju je najlakše odigrati


Stoga se bilo kakav strah pred takvu utakmicu ne nameće, osim straha da nam se ne dogodi još koja ozljeda – kazat će Plantak


Lovorike nakon visoke pobjed nad Splitom brzo su se morale arhivirati, jer košarkaše Borik-Puntamike očekuje već večeras gostovanje kod Zagreba. Takva vrsta utakmice za Puntamičane spada u kategoriju onih “najlakših” s obzirom na ogromnu kvalitativnu razliku naspram Nlb ligaša. Cilj je pružiti što jači otpor te na kraju završiti bez ozljeda što nije bio slučaj u prošloj utakmici protiv Splita. Naime, treneru Nevenu Plantaku ceh četvrte pobjede je naplaćen ozljedama dvojice igrača.
– Protiv Splita smo odradili maksimalno dobro svih 40 minuta i na kraju smo više nego zasluženo slavili. Iznenadili smo Splićane zatvorivši im šut za tri što im je veliki adut. Također smo pogodili s taktičkom varijantom ne udvajanja njihovih centara koji se nisu uspjeli razigrati. Pokazali smo veliku želju, energiju i razinu obrane kakvu igramo veći dio sezone. No, s druge strane ostali smo u toj utakmici bez Josipa Mrkića koji će biti izvan parketa do kraja sezone i Tea Petanija koji neće na put u Zagreb, a nadamo se da bi se mogao opraviti do utakmice sa Zadrom u subotu.
Zagreb spada u sam vrh hrvatske košarke. Dolaskom Ivice Burića u posljednja dva kola su s 40 razlike isprašili Zabok i Alkar. Bojite li se i vi neke slične katastrofe večeras.
– Katastrofa za nas ne postoji u tom smislu. Objektivno su Zagrebaši bolji od Zaboka i Alkara tih 40 razlike tako da je to u biti realna slika. Samo je pitanje jesu li enormno jake momčadi poput Zagreba uvijek motivirane i spremne da odigraju optimalno u takvim utakmicama protiv malih momčadi kao što smo i mi. Stoga se bilo kakav strah pred takvu utakmicu ne nameće, osim straha da nam se ne dogodi još koja ozljeda. Također kad se dogodi smjena trenera kao što je to slučaj sa Zagrebom onda nije čudno da igrači daju više oo onoga što daju inače. Zato su s takvom lakoćom prošli Zabok i Alkar.
Koji su onda ciljevi zelenih u ovakvoj utakmici?
– Prvenstveno pokušati prezentirati našu igru koliko god je to moguće s obzirom da imamo znatno suženu rotaciju zbog izostanaka Mrkića i Petanija. Također želja nam je pružiti što više minuta igračima koji su manje praticipirali u igri kroz sezonu. To se odnosi prvenstveno na Marina, Troskota, Grabovca, pa i Mikulića koji je dugo izbivao zbog ozljede i skupljanje iskustva kod takvih igrača za nas je i za njih veliki dobitak. Definitivno želimo ostati koliko-toliko svježi za preostale tri utakmice od čega su nam one protiv Zaboka i Alkara najbitnije. U tim utakmicama ćemo tražiti još barem jednu pobjedu s čime bi mogli zaključiti povijesnu sezonu Borik-Puntamike. Igramo već jako dugo vremena na gornjoj granici naših mogućnosti i pravo je čudo kako se još uvijek držimo na relativno visokoj razini psihičke i fizičke spreme. To je sve dokaz našeg kontinuiteta rada kojeg imamo već praktički dvije sezone – za kraj je kazao Plantak.


 JURJEVIĆ: NEMAMO ŠTO IZGUBITI




Favorit u večerašnjem ogledu Zagreba i Borik-Puntamike je više nego jasan. No, to ne znači da će Puntamičani u tu utakmicu ući s bijelom zastavom iako objektivni razlozi prvenstveno vezani za ozljede u rosteru zelenih ne idu u prilog toj tvrdnji. Kapetan Marino Jurjević najavljuje pravi otpor bez obzira na snagu njihovog domaćina.
 – U ovakvim utakmicama nemamo što za izgubiti, pa je mnogo lakše i grati. Želimo pružiti što bolji otpor, dati sve od sebe, pa što bude. Ne opterećujemo se eventualno nekim katastrofalnim porazom, jer da se tako nešto i dogodi onda je to zbog snage Zagreba, a ne naše slabosti. Mi smo dosad ostvarili mnogo i sa ove četiri pobjede, a imamo do kraja Lige za prvaka priliku taj zbir povećati za još koju, prvenstveno u utakmicama protiv Zaboka i Alkara.