Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Bitka za ostanak počinje ili završava protiv Dubrovnika

02.05.2012. 22:00
Bitka za ostanak počinje ili završava protiv Dubrovnika


Dvije sljedeće subote dat će konačan odgovor može li Sonik-Puntamika zadržati svoj prvoligaški status. Dva posljednja kola donose im najvažniju utakmicu protiv Dubrovnika te nakon toga gostovanje u Sinju kod Alkara. Tri su kandidata za ispadanje, uz Puntamičane Dubrovnik i VROS Darda, a svima njima je glavni cilj pod svaku cijenu izbjeći to posljednje mjesto koje znači siguran odlazak u A-2 ligu dok i pretposljednje donosi baraž protiv drugoplasirane momčadi iz kvalifikacija za popunu A-1 lige, po svemu sudeći momčadi Dubrave.
Dobiti Dubrovnik s pet razlike
Matematika pred ta dva posljednja kola nije previše komplicirana. U najboljoj situaciji su Baranjci koji trenutačno imaju pobjedu više (8-10) dok su odmah iza njih Puntamičani i Dubrovčani s omjerom 7-11. Direktan dvoboj zelenih i gospara u subotu u Jazinama itekako će imati svoju težinu, jer poraženi će teško izaći iz ponora A-2 lige, s time što Sonik-Puntamici treba i pobjeda od najmanje pet poena razlike kako bi u slučaju istog broja bodova na kraju bila ispred Dubrovnika. Postoji naravno kombinacija da se zeleni i sasvim izvuku te se dočepaju tog četvrtog mjesta koje ne vodi u kvalifikacije. Za to će im trebati pomoć Alkara ili Križevaca koji su sljedeći protivnici Darde. U slučaju pobjede nad Dubrovnikom u Jazinama i u posljednjem kolu kod Alkara zeleni bi uz jedno posrtanje Darde bili ti koji bi završili na četvrtom mjestu, a Baranjce poslali u kvalifikacije. Pobjeda nad Dubrovnikom i poraz u Sinju u posljednjem kolu ne mogu im zato donijeti ništa drugo doli baraž s vjerojatno Dubravom, no u situaciji kakvoj se nalaze trenutačno ta solucija im vjerojatno i nije toliko mrska. Moguće je i stvaranje trokruga između ova tri sastava, no u tom slučaju bi najbolje prošla Darda koja s Dubrovnikom ima omjer 3-1, što bi u baraž poslalo Sonik-Puntamiku naravno u slučaju pobjede u subotu, a Dubrovčane izbacilo u A-2 ligu.
Cijela sezona u jednoj utakmici
Kako se uvijek u sportu ne treba zaletavati previše unaprijed s prognozama tako je najbolje pričekati razvoj situacije do subote kasno navečer kad u Jazinama gostuje Dubrovnik. Sve kombinacije bi mogle biti uzaludne ako se temeljni cilj iz te utakmice ne ostvari. S pobjedom od pet ili više razlike zeleni će sigurno dobiti potvrdu izbjegavanja onog čega se najviše pribojavaju, a to je posljednje mjesto. Cijela sezona silom prilika se svela na 40 minuta, a sreća je što o svojoj sudbini odlučuju sami i to u svojoj dvorani koja bi mogla konačno biti i popunjenija s obzirom na veliku važnost utakmice. Protiv Darde ta posjećenost i podrška su itekako izostali (cca. 130 gledatelja), a protiv pojačanih Dubrovčana (Bizaca i Petković) trebat će puno više pomoći s tribina.


Tko s kim do kraja


VROS Darda (8-10): ALKAR, Križevci
Sonik-Puntamika (7-11): DUBROVNIK, Alkar
Dubrovnik (7-11): Sonik-Puntamika, KVARNER 2010
Napomena: Velikim slovima su označena domaćinstva