Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Stečajni upravitelj u Jadrankamenu, radnici i mještani prosvjeduju

02.05.2012. 22:00
Stečajni upravitelj u Jadrankamenu, radnici i mještani prosvjeduju


Stečajni upravitelj Ivo Bućan iza 10,30 sati ušao je u upravnu zgradu Jadrankamena u Pučišćima, dok ispred tvrtke i dalje prosvjeduju radnici Jadrankamena, kojima su se pridružili mnogi mještani Pučišća
Stečajni upravitelj Ivo Bućan iza 10,30 sati ušao je u upravnu zgradu Jadrankamena u Pučišćima, dok ispred tvrtke i dalje prosvjeduju radnici Jadrankamena, kojima su se pridružili mnogi mještani Pučišća.
Prosvjednici su okupljenim novinarima rekli kako stižu najave da će im se pridružiti stanovnici i iz drugih mjesta otoka Brača.
Kako bi omogućila ulazak stečajnog upravitelja Ive Bućana u tvrtku, još je rano jutros pred upravnom zgradom Jadrankamena te pred pogonima te tvrtke počela “policijska asistencija”, a policija je također okružila kuće čelnika Nezavisnog sindikata Jadrankamena.
Također rano jutros priveden je jedan od sindikalnih čelnika Jadrankamena Marko Eterovića, a policija je tijekom jutra uhitila još devet radnika tvrtke.
Dvoje radnika – prosvjednika je, pak, zbog iscrpljenosti, potražilo liječničku pomoć.
Privedeni su radnici koji nisu željeli u Jadrankamen pustiti stečajnog upravitelja Bućana, pa su ih policajci uhitili i odveli u policijsku postaju kako bi se sudskom ovršitelju omogućio ulaz u tvrtku, potvrđeno je u splitskoj policiji.
Stečajni upravitelj Ivo Bućan, kojeg su radnici gađali jajima, ušao je u zgradu Jadrankamena gdje se još uvijek nalazi, dok ispred tvrtke radnici i mještan i dalje prosvjeduju radnici. U mjestu od jutros zvone sva crkvena zvona.
U Pučišća je noćas, kako se neslužbeno doznaje, stiglo 200-tinjak interventnih policajaca, a u policija ne žele potvrditi koliko je točno policajaca ondje upućeno.
Supruga uhićenog sindikalca Jadrankamena, Milena Eterović, novinarima je izjavila kako je njen suprug, Marko Eterović, “jutros u 5,30 sati išao na posao. Zaustavila ga je policija optuživši ga da je uzeo službeno vozilo firme. Ugasio je svoj mobitel, a onda su ga oni odveli u postaju. Od tada ne znam što je s njim”, kazala je novinarima.
Predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonči Drpić i dalje se nalazi zatvoren u svojoj kući jer, kazao je, kuća mu je opkoljena interventnom policijom koja čeka da on iziđe, pa da ga uhite.
Za sada nema sukoba radnika i policije.
Prosjednici očekuju izlazak iz Jadrankamena stečajnog upravitelja Bućana i njegovu izjavu.
Radnike je posebno obradovala činjenica da je u Saboru jutros zatražena stanka zbog situacije u vezi s Jadrankamenom.