Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pred Bibinjama je težak, ali obećavajući put

Autor: Velimir Brkić

02.05.2013. 22:00
Pred Bibinjama je težak, ali obećavajući put

Foto: Velimir BRKIĆ



Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, na Trgu sv. Roka, Općina Bibinje jučer je proslavila jubilarni, 20 po redu Dan općine. Riječ je o sveobuhvatnoj manifestaciji kojom se Dan općine obilježava na spomen hrvatskog redarstvenika Franka Lisice, prvu žrtvu Domovinskog rata sa zadarskog područja koji je na jučerašnji dan, 2. svibnja 1991. poginuo na brdu Štikovača ponad Polače.
– Bibinjci su uvijek bili i ostali vjerni svojim brojnim obiteljima, Bibinjama, Hrvatskoj i onim ljudima koji život žele dati i posvetiti Lijepoj Našoj. To su naši poginuli branitelji i pokojni predsjednik Tuđman,  rekao je Ivan Šimunić, predsjednik Vijeća.
Bibinje su se razvilo u jednu od najperspektivnijih općina Zadarske županije, s velikom socijalnom osjetljivošću. Uvijek prednjače u želji da iskaže svoje domoljublje. Zbog svega toga, kaže, uporni Bibinjci neće odustati od projekata koje su zacrtali.
– Zato želim zahvaliti svim koji nam pomažu. Prije svega našim Bibinjcima i pozvati ih na novih 20 godina ponosnog hrvatskog Bibinja. Naša je vizija ići naprijed znajući da je pred Bibinjama težak, ali ostvariv put, rekao je načelnik Nino Šimunić.
Nagrada Općine Bibinje za životno djelo dodijeljena je fra Grgi Sikiriću iz Bibinja, za 60 godina plodne i djelotvorne svećeničke službe u kojoj je vjerno promicao i zagovarao svoje rodno Bibinje.