Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Terkeš: Spreman sam za najviše 20 minuta

Autor: Šime Ćurko

02.05.2013. 22:00
Terkeš: Spreman sam za najviše 20 minuta

Foto: Zvonko KUCELIN



Više od 18 mjeseci bio je izvan nogometa. Jedna, pa druga operacija, oporavak hoće, pa neće. Konačno, u subotu je protiv Intera nakon više od dvije godine zaigrao u dresu Zadra. Dobio je priliku u posljednjih šest minuta u kojima nije mogao mnogo toga promijeniti, pa se pretvorio samo u još jednog potpisnika kapitulacije protiv Zaprešićana. Zanimljivo, u Zadar je 2004. došao upravo iz – Intera.
– Eh, da smo dobili Inter… Nažalost, previše smo igrali s dugim loptama, a to je odgovaralo jedino stoperima Intera. Da smo pobijedili Inter sa sigurnošću bih mogao reći da ćemo ostati u ligi, Ovako… – sjetno je vrtio film Želimir Terkeš (1981.) napadač Zadra koji je sezonu 2007./08. sa 21 golom završio kao najbolji strijelac lige. Najavljivao se tada veliki transfer, no Terkeš je u Zadru ostao sve do kraja ožujka 2011. kada je na pola godine preselio u kineski Lifan. Posljednju utakmicu za Zadar do prošle subote odigrao je 19. ožujak 2011. protiv Lokomotive.
Terkeš je svjestan da ne može mnogo pomoći svojim suigračima u spašavanju statusa prvoligaša.
– Vjerujem da mogu odigrati najviše 20 minuta. Iza mene je duga pauza i nema smisla ubrzavati povratak. Sve radim u dogovoru s Ferdom Milin koji je i odlučio ubaciti me u igru protiv Intera.