Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Jure Brižić novi predsjednik HDZ-a Preko

02.05.2016. 22:00
Jure Brižić novi predsjednik HDZ-a Preko


– Gradit ćemo bolju budućnost, u kojoj ćemo zastupati vrijednosti zajedništva, poštenja i rada, imajući uvijek na umu da moramo zaboraviti na privatne interese, već brinuti za javne, kazao je Brižić
Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice u Preku ima novo vodstvo. Na redovnoj izbornoj skupštini za novog predsjednika izabran je Jure Brižić, dosadašnji predsjednik općinskog odbora mladeži i potpredsjednik mladeži HDZ-a Zadarske županije. Stranku će u idućem četverogodišnjem razdoblju voditi i pomlađeni sastav općinskog odbora – Ante Brižić, Endi Ćuća, Maja Dunatov, Teo Ivanov,  Šime Marcelić, Ingrid Melada, Tomislav Mikela, Marino Sandalić, Dražena Strihić, Robert Šoša, Anka Šušak, Danijel Štrmelj i Oliver Telac. U nadzorni odbor izabrani su Mirko Bacalja, Slavko Dunatov, Darijo Korenov, Slavko Vidaković i Ivo Šužberić.
Čvrsti ogranak
– Cilj nam je do redovnih lokalnih izbora, izgraditi čvrsti ogranak HDZ-a i kvalitetno se pripremiti za izbore u svibnju 2017. kad ćemo, sasvim sigurno, dati svog kandidata za općinskog načelnika. U općinski odbor HDZ-a izabrali smo mladu ekipu koja će s puno motiva ući u iduće razdoblje s glavnim ciljem – graditi bolju budućnost, u kojoj ćemo zastupati vrijednosti zajedništva, poštenja i rada, imajući uvijek na umu da moramo zaboraviti na privatne interese, već brinuti za javne, kazao je Brižić, jedini kandidat za predsjedničku poziciju.
Na izbornoj skupštini poručeno je kako će se zauzimati za lakše zapošljavanje i ostanak mladih na otoku. Podržavat će i poticati razvojne projekte, prvenstveno apliciranje projekata na natječaje europskih fondova, i na taj način doći do investicija i koje će doprinijeti boljem turističkom razvoju svih mjesta općine i novim radnim mjestima.
Maknuti antenu s Mihovila?
– Nećemo se prestati boriti sve dok zadnja kuća u našoj općini ne dobije priključak na odvodnju, radit ćemo na obnovi i uređenju svih društvenih domova u našoj općini koji će služiti mještanima i udrugama. Radit ćemo na izgradnji novog igrališta za NK Sveti Mihovil jer su djeca koja tamo treniraju svijetla točka našeg otoka i naše budućnosti. Maknut ćemo antenu s tvrđave Sv. Mihovila i turistički oplemeniti taj kulturni spomenik. U Preku moramo obnoviti rad uljare i na tome se, vjerujte mi, već radi, poručio je, između ostalog, novoizabrani predsjednik Brižić.
Podsjetimo, na čelu općinskog odbora HDZ-a Preko posljednjih godinu dana privremeno je bila Ingrid Melada, koja je ostala u sastavu novog općinskog odbora. Izbornoj skupštini prisustvovao je i pomoćnik ministra prometa Goran Šarin.