Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Za ljepšu Privlaku dvije tisuće tagetesa i begonija

02.05.2017. 22:00
Za ljepšu Privlaku dvije tisuće tagetesa i begonija


Turistička zajednica općine Privlaka organizirala je na platou ispred svog ureda tradicionalnu proljetnu akciju podjele cvijeća. Sezonsko cvijeće u Privlaku je dopremljeno iz rasadnika Nasada, a podijeljeno je preko dvije tisuće sadnica tagetesa (kadifica) i begonija. Akcija je kao i uvijek do sada naišla na velik odaziv i odobravanje Privlačana. Za nabavku sadnog materijala Ured TZ-a Privlaka izdvojio je iz svoje blagajne nešto više od 10.000 kuna.
– Poput i prijašnjih godina i ovog ćemo ljeta na prostoru naše općine, a sve u okviru akcije Hrvatske turističke zajednice “Volim Hrvatsku – više cvijeća manje smeća” provesti uobičajenu akciju odabira najljepše uređenog vrta i okućnice. Dakako da će i ovo cvijeće koje smo podijelili u znatnoj mjeri pridonijeti našem zajedničkom stremljenju da središte Privlake i sve njezine dijelove u još većoj mjeri hortikulturno oplemenimo i da jednostavno naše mjesto još jače i upečatljivije naprosto procvjeta, kaže nam direktorica Ureda TZ-a Privlaka Iva Zorić.
Onaj tko bude po izboru tročlanog Povjerenstva imao najljepši vrt bit će nagrađen, a nagrada će mu biti uručena na prigodan način tijekom trajanja naše čuvene ljetne tradicionalne turističke fešte u petak 4. kolovoza na Loznici.
Zorić je dodala kako se Turistička zajednica zajedno sa strukturama općine uključila u obnovu plaža i kupališta te kako se intenzivno radi na edukaciji iznajmljivača soba, apartmana i vlasnika kamova glede zakona o prijavljivanju gostiju. Isto tako, prionulo se poslu izrade plana i programa održavanja ovoljetnih kulturnih, zabavnih i sportskih događanja kojih će biti u istinu u velikom broju, pojašnjava sa zadovoljstvom direktorica Zorić.